11-jarig Amerikaans genie geeft duizenden gratis financieel advies

Het jonge genie Rishi Vamdatt maakt elke week korte video’s waarin hij allerlei financiële thema’s uitlegt. Zowel kinderen als volwassenen maken gebruik van de educatieve, en mogelijk nog belangrijker, gratis lessen.

Rishi heeft zelf het format ‘Easy Peasy Finance’, ofwel ‘gemakkelijke financiën’ ontwikkeld rond twee ludieke karakters: ‘Sooper Cooper’ en ‘Wall Street Willy’. Met die personages legt hij dan ingewikkelde economische onderwerpen uit.

Voor hij aan de video begint, doet hij zelf research naar het onderwerp. Terwijl hij de stemmetjes opneemt, factchecken zijn ouders of hij wel juiste informatie de wereld instuurt. Daarna kan hij aan de slag en kruipt hij in de rol van twee vrienden die discussiëren over financiële zaken. Nadien monteren zijn ouders de video zodat die klaar is om op het internet te verschijnen.

Van kleins af aan

De passie voor financiën heeft Rishi geërfd van zijn ouders. Zowel zijn moeder als vader werken in de bankenwereld. Toen zijn vader boeken liet rondslingeren begon de zesjarige Rishi al te lezen over financiën. Het duurde niet lang voor hij geobsedeerd raakte. Toen hij zeven werd wou hij niet dat er geld gespendeerd werd aan een verjaardagsfeest. Hij wou dat dat geld naar cadeaus ging in plaats van een uitgebreid feest, en de rest moesten zijn ouders investeren.

Hij moet zich in ieder geval niet druk maken over zijn pensioen. Zijn zakgeld dat hij elke week krijgt (tien euro) investeert hij in de S&P 500 Index fund, de grootste 500 bedrijven van Amerika. Met zijn gratis lessen wil hij andere kinderen aansporen om hetzelfde te doen zodat ze ook financieel vrij kunnen leven.

Hoe kunt u hem volgen?

Op zijn persoonlijke site of op zijn Youtube kanaal post hij elke week een nieuwe video. Je kan de videos dus bekijken wanneer je wil. Hij bespreekt elk aspect van de financiële wereld op een begrijpbaar niveau.

Lees ook:

(jvdh)

Radio Highlights
Meer
Luister live
Markten
My following
Markten
BEL20