10 meest handige applicaties voor elke ondernemer

 

Als ondernemer kun je met een heleboel vragen zitten: zowel met betrekking tot technologie, als tot een bepaalde procedure die gevolgd moet worden. Gelukkig kun je vandaag de dag voor vrijwel alles wel een handig applicatie voor op je smartphone of tablet vinden die je kan helpen om een vraag te beantwoorden of een probleem op te lossen. Het brede scala aan beschikbare apps kan echter ook juist weer een nieuw probleem opleveren: je ziet soms namelijk door de bomen het bos niet meer.

Applicaties voor ondernemers

Om je een beetje op weg te helpen hebben we 10 apps voor je opgezocht die elke ondernemer goed van pas kan komen. Niet alleen voor de beginnende ondernemers zullen deze applicaties uiterst handig zijn, maar zeker ook voor mensen die al jaren een onderneming runnen en die met hun tijd mee willen gaan.

1. Dropbox

Deze clouddienst is niet alleen er gemakkelijk te gebruiken, maar ook nog een gratis. Met Dropbox kun je tot 2 GB aan documenten opslaan en deze vervolgens vanaf elk apparaat raadplegen en beheren. Het is zelfs mogelijk om met meerdere mensen aan de opgeslagen documenten te werken. Voor een ondernemer, die doorgaans al meer dan genoeg e-mailberichten ontvangt, is dit wel zo handig.

 2. Tripit

Een heleboel ondernemers zijn regelmatig onderweg voor hun bedrijf. Om echter te kunnen reizen zonder al te veel stress kun je de app Tripit downloaden. Deze app zal namelijk allerlei informatie voor je bijhouden, zoals vluchtnummers, inchecktijden, routebeschrijvingen en gemaakte afspraken: Bovendien zal Tripit je mailbox aan koppelen en vervolgens alle mails die in verband kunnen worden gebracht met je reis ordenen en in je reisschema integreren. Het verloren raken van belangrijke stukken met betrekking tot je zakenreis zal dan ook tot het verleden gaan.

3. Lastpass

Niet alleen ondernemers, maar ook particulieren, vergeten regelmatig hun wachtwoorden. Om te voorkomen dat je gestrest en gefrustreerd raakt door het missende wachtwoord, kun je de app Lastpass downloaden. Deze app is niet alleen beschikbaar voor mobiele telefoons en tablets, maar ook gewoon voor op je pc. Wanneer je als ondernemer al talloze dingen moet onthouden, kan deze app je een heleboel kopzorgen schelen en je een heleboel kostbare tijd besparen. Tijd is immers geld en de tijd die je niet meer naar een wachtwoord hoeft te zoeken, zal dan mooi meegenomen zijn.

4. Mint

Hoewel kosten, inkomsten en allerlei berekeningen je als ondernemer je niet onbekend zijn, is niet iedereen ook direct een rekenwonder te noemen. Gelukkig kun je, als rekenen niet je sterkste kant is, de app Mint downloaden. Deze app is eigenlijk je persoonlijke wiskundige die dag en nacht tot je be4schikking staat. Met deze app kun je alle cijfertjes en bedragen bijzonder overzichtelijk maken. Mint kan je onder andere helpen bij het opstellen van begrotingen, al je uitgaven bijhouden en op die manier een goed beeld krijgen van de beste manier om kosten te besparen. Niet alleen wordt rekenen zo een stuk eenvoudiger, maar ook zal het aardig wat euro’s in je zak kunnen houden.

5. Evernote

Niet langer rommelen met kleverige notitieblaadjes of onhandige notitieboekjes, maar je notities en ideeën eenvoudig bijhouden met Evernote. Behalve losse notities, kun je met deze app ook webpagina’s, foto’s, to-do-lijsten en gesproken opnames opslaan. Bovendien biedt deze app de mogelijkheid om op verschillende devices te werken en notities te bewerken of na te lezen. Alle gemaakte notities zullen up-to-date blijven, ongeacht het apparaat waar je deze op hebt geslagen.

6. CamCard

Iedere ondernemer heeft het vast en zeker wel eens meegemaakt: zakken vol met visitekaartjes na een bezoekje aan een bepaald evenement. Vervolgens zul je nog de nodige tijd bezig zijn met het sorteren en het opbergen van deze kaartjes. Het is dan ook maar zeer de vraag of je nog wel zin hebt om al de vergaarde gegevens in een adressenbestand te plaatsen. Met behulp van de app CamCard zul je gelukkig snel verlost zijn van al deze onnodige handelingen. Het enige wat je hoeft te doen is een foto maken van een visitekaartje en de app doet al het overige werk voor je. Alle informatie zal bijvoorbeeld keurig bij je contacten worden geplaatst en bovendien kun je via deze app direct met je contactpersonen bellen, hen een bericht sturen of hen mailen.

7. Google Analytics

Hoewel websitestatistieken lezen eigenlijk als een vak apart kan worden beschouwd, dien je toch ook als doorsnee ondernemer een oogje in het zeil te houden als het gaat om je aanwezigheid op het internet. Om die reden is de app van Analytics uitermate geschikt, weliswaar wat minder uitgebreid dan de software die je op een pc kunt downloaden, maar in een oogwenk kun je ook hiermee het meest belangrijke cijfer voor de dag toveren.

8. WinStreak

Een klein succes is vaak al voldoende om je motivatie een gigantische opkikker te geven. Maar ondanks al je productiviteit zul je niet iedere dag even goed weten te scoren. Met de gratis app WinStreak zul je jezelf weer op de rit krijgen. Dagelijks kun je drie zogenaamde ‘wins’ instellen die je wilt behalen. Aan het einde van de werkdag check je vervolgens welke doelen je hebt behaald en stel je nieuwe doelen in. Hoe groot of klein deze doelen zijn, kun je volledig zelf bepalen. Op die manier zul je op een positieve manier bezig zijn en kun je elke dag gemotiveerd aan een verse uitdaging beginnen.

9. Audible

Het is gebleken dat een groot deel van de succesvolle ondernemers zogenaamde belezen mensen zijn. Wellicht dat je je dan ook wel eens hardop afvraagt hoe het hen ooit is gelukt om lezen te kunnen combineren met een overvolle agenda en voortdurend in de weer zijn voor het bedrijf. Het antwoord ligt wellicht wel in de app Audible waarmee je gewoon naar boeken kunt luisteren, terwijl je bijvoorbeeld onderweg bent naar een meeting. Op die manier kun je zowel je kennis verrijken als je stroom ideeën de vrije loop kunt laten.

10. Google Maps

Met Google Maps zul je in staat zijn om sneller en eenvoudiger je weg te vinden. Deze app laat je niet alleen de beste locaties zien in een plaats, maar zal je eveneens van allerlei relevante informatie voorzien die je nodig heeft om op de plaats van bestemming te komen. Deze app is niet alleen op je smartphone te gebruiken, maar ook op je pc of tablet, zodat je altijd en overal inzage hebt in je routes en bestemmingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20