Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 02 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

10 gouden tips voor expats

Logo Business AM
Personal Finance

15/01/2017 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

‘Ooit reisde ik door Japan met een vriend die daar al een tijd woonde. Zowat elk probleem -waarom kan je in Japan nooit een adres vinden?- deed me steeds meer naar huis verlangen, maar mijn vriend gedroeg zich alsof ie de ganse natie te vriend wilde maken. Ik verdacht hem er zelfs van een onbetaalde pr-officier voor de Japanse natie te zijn. Pas jaren later begreep ik dat hij de perfecte expat was; het bewijs is dat hij jaren later nog steeds gelukkig in Japan woont.’ ‘Expats’ (afgeleid van het Latijnse ex patria, wat ‘buiten het moederland’ betekent) zijn mensen die tijdelijk of voor langere tijd  naar een land trekken dat niet het hunne is. Vandaag leven zowat 200 miljoen mensen wereldwijd, of 3% van de wereldpopulatie, in het buitenland, een aantal dat door de globalisering en de economische crisis enkel blijft stijgen. Tient tips om het expatavontuur tot een succes te maken:

1. Wees er op voorbereid dat je in het begin overdonderd zal worden, zelfs depressief, van de verschillen in het dagdagelijkse leven.

[media-credit name=”flick Ian Sane” link=”https://www.flickr.com/photos/31246066@N04/5930923306/in/photolist-a36wSo-rmYmaH-qfbKGk-eywR12-qpYWTu-riPfK4-tFxS7Y-e8XMVo-kAYK2C-pGUDzR-s8vvo1-n3sF5L-nFYALz-rAw1ED-qi7MBZ-bywZEi-r6PAXJ-q7zK2n-fjuBe3-nqXb2W-fXTccE-onS7Eq-s8fczW-91YUvt-iEHD34-89BzsJ-cyRqkm-qnvgRr-rc4Ya7-gjJK4j-nwCj6Y-fqymLp-fLkFqf-r9b3kf-s3L51g-dGUfpS-qnVNNp-e6JZSd-ds5vRP-s2T7NR-nEeVCQ-mSaxnz-oPwFt6-pjr4sz-968GSQ-eKwAQJ-e6kddC-7VQKig-dy3FS4-bA53rG” align=”alignnone” width=”1024″]weed street [/media-credit] Na ongeveer één maand treedt de eerste landsmoeheid op. Je gaat je ergeren aan kleine verschillen met je eigen land, futiliteiten die je irriteren en je leven stilaan maar zeker verzuren. Mensen gaan nu denken dat ze gefaald hebben en het verkeerde land hebben uitgekozen. Wie naar de VS trekt, kan geen kredietkaart aanvragen vermits hij geen kredietgeschiedenis heeft. In de VS besta je niet als je geen kredietkaart hebt. Al snel is de vicieuze cirkel rond. Kinderdagverblijven vinden lijkt in Duitsland onbegonnen werk… Wie in een vreemd land gaat wonen neemt best meer officiële papieren mee dan hij ooit denkt nodig te hebben. Ook een beroep doen op een relocation agent is in het transitieproces zeker geen overbodige luxe.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton