Zwarte lijst: autofinanciering

Vandaag de dag heeft bijna iedereen eigenlijk wel behoefte aan een eigen auto. Zo kun je een auto nodig hebben om naar je werk te gaan, maar ook om boodschappen mee te doen of de kinderen naar school te brengen. Het kopen van een nieuwe- of tweedehands auto is op zich niet echt lastig. Een autolening biedt vrijwel iedereen namelijk wel van de nodige financiële middelen om een auto op afbetaling te kopen. Dit wordt echter een heel ander verhaal als je naam op de zwarte lijst staat. Wanneer je te maken hebt met een vermelding op de zwarte lijst dan kan het zomaar gebeuren dat je geen geld kunt lenen voor de aanschaf van je droomvoertuig.

Hoe kom ik op de zwarte lijst?

Je krijgt niet zonder reden een vermelding op de zwarte lijst. Tevens is het onjuist dat je wordt geregistreerd omdat je ergens op een zeker moment een schuld hebt. Er zijn maar een paar instanties dat je kunnen vermelden op de zwarte lijst. Hierbij kun je denken aan:

  • banken,
  • verzekeraars,
  • bepaalde grote bedrijven,
  • de overheid.

Op het moment dat jee bepaalde aankoop hebt gedaan en deze niet op tijd betaald hebt dan hoef je dus niet meteen bang te zijn om direct vermeld te worden op de zwarte lijst. Je moet er overigens wel rekening mee houden dat ook de overheid je op de zwarte lijst kan plaatsen.

Maak een vrijblijvende simulatie

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Een autolening en een zwarte lijst notering

Het zal je inmiddels wel duidelijk zijn dat het afsluiten van een autolening behoorlijk zal worden bemoeilijkt door een registratie op de zwarte lijst. Een dergelijke vermelding krijg je als kredietnemer namelijk alleen op het ogenblik dat je het verleden op een zeker moment een schuld hebt gehad die je niet op tijd, of zelfs helemaal niet, hebt kunnen betalen.

Na het aanvragen van een autolening zal een bank dan ook altijd eerst nagaan of je op de zwarte lijst vermeld staat. Wanneer dit inderdaad het geval is dan zul je met erg overtuigende argumenten voor de dag moeten komen om de bank te overtuigen om je toch een autolening toe te kennen. Je dient dan tenminste te bewijzen dat je voldoende inkomen hebt. Maar zelfs als je dit allemaal hebt gedaan, zal het nog altijd voor een belangrijk deel afhangen van de goodwill van de bank of je een autolening toegekend krijgt.

Hoe gaat het in de praktijk?

In de praktijk zul je niet snel vermeld worden op de zwarte lijst. Op het moment dat dit echter wel het geval is, zul je er rekening mee dienen te houden dat de aanvraag van een lening minder soepel zal verlopen. Zeker als er sprake is van een relatief grote lening, zoals een autolening, is de kans groot dat de bank je deze niet toe zal willen kennen. Anderzijds kun je, door genoeg waarborgen te overleggen, ervoor zorgen dat een bank zich meer inschikkelijk opstelt. Conclusie: in alle gevallen is het beter om ervoor te zorgen dat je niet op de zwarte lijst belandt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20