10 zaken die je wil weten over Zuid-Korea


8. Hansik: traditioneel Koreaans eten

Kimchi, witte kool met pittige kruiden, een traditioneel bijgerecht
[/media-credit] Kimchi, witte kool met pittige kruiden, een traditioneel bijgerecht
De traditionele Koreaanse keuken bestaat normaal uit drie gangen. Die bestaan altijd uit rijst, soep (guk) of gestoofde gerechten en bijgerechten (kimchi). Kimchi is misschien wel het meest populaire eten in Korea. Het betekent letterlijk ‘spicy’ en omdat het groenten zijn is het ook redelijk gezond. Naast vleesgerechten zijn Koreanen gek op vis. Wie echt van vis houdt kan daarvoor terecht bij Noryangjin, de op één na grootste vismarkt ter wereld. Het is gebruikelijk dat je je eten volgens Koreaanse traditie deelt met je tafelgenoten. Delen wordt echt gezien als een belangrijke vorm van respect en vriendschap. Traditioneel zit je tijdens het eten op de grond, al is dit al jaren niet meer gebruikelijk in de meeste restaurants en eethuisjes.