Temperatuurchecks en bezoekers in shifts: zo wil Plopsa heropstarten

Voor de heropening van pretparken is het wachten op groen licht van de Nationale Veiligheidsraad. Maar de Plopsa-groep heeft zijn huiswerk al gemaakt en liet zich daarbij inspireren door sectorgenoten in Azië.

De opening van Belgische pretparken is nog niet in zicht, maar toch werkt Plopsa aan een plan om de pretparken, eventueel gedeeltelijk, veilig te openen. De groep heeft niet alleen parken in België, maar ook in Nederland, Duitsland en Polen. Het basisidee is dat het aantal bezoekers per attractie drastisch verlaagd wordt, zodat afstand houden tussen gezinnen mogelijk blijft. ‘Het belangrijkste blijft veiligheid en gezondheid’, zegt CEO Steve Van den Kerkhof. ‘Maar we kijken wel al naar landen als China om te zien hoe we die opening in goede banen moeten leiden.’

  • Temperatuurcheck: alle bezoekers aan de ingang worden gecontroleerd op koorts en moeten hun handen wassen. Daartoe komt een speciale installatie aan de ingang.
  • ‘Social distancing’: in alle wachtrijen, zowel aan de ingang, als bij attracties en eettenten zullen bezoekers een afstand van 1,5 meter moeten respecteren.
  • Spreiden bezoekers via shifts: Plopsa zou bezoekers willen verdelen over een ochtend- en avondshift.
  • De algemene bezoekerscapaciteit wordt drastisch verlaagd om ‘social distancing’ mogelijk te maken. Zo wordt eraan gedacht om Plopsaland De Panne om het maximum voor Plopsaland De Panne te verlagen van 12.000 naar slechts 4.000 bezoekers.
  • Geen shows, ook geen rondhuppelende Kabouter Plop: Plopsa gaat de concerten en shows vermijden, zodat er geen publiek in dichte drommen samenkomt, en ook geen medewerkers in animatiepakken laten rondlopen.
  • Systematische ontsmetting van de attracties, wat extra inspanning zal vragen van het personeel

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20