Zo kan je een plaats winnen op de ruimtemissie van SpaceX

SpaceX heeft plannen om voor het eerst een ruimtemissie te lanceren met een bemanning die volledig bestaat uit gewone burgers. De Inspiration4 zou nog voor het einde van het jaar opstijgen en geen enkele getrainde astronaut aan boord hebben. En ook jij kan een zitje veroveren.

Een vierkoppige burgerbemanning zal tegen het einde van 2021 met een Falcon 9-lanceerraket en een Crew Dragon-capsule naar de ruimte reizen. Daar zal de missie enkele dagen in een baan om de aarde draaien om vervolgens zacht terug op aarde te landen in het water voor de kust van Florida.

Jared Isaacman, CEO van het beursgenoteerde bedrijf Shift4 Payments, heeft de vier zitjes van deze missie opgekocht. Eén daarvan zal hij zelf bezetten, maar de andere schenkt hij weg.

Online inschrijven

Iedereen maakt kans om één van die drie resterende zitjes te winnen. Daarvoor hoef je enkel maar een online formulier in te vullen. Dat moet je wel doen voor het einde van februari.

Om je kansen te vergroten, helpt het om te doneren aan het St. Jude Children’s Research Hospital. Per donatie van 10 dollar krijg je 100 extra kansen. Als je meer schenkt, krijg je bovendien ook extra’s zoals een patch, een T-shirt, een pet, een poster …

Training

Het tweede ticket is voor een online shop die overschakelt op het betaalsysteem van Shift4 Payments. Als je dat gedaan hebt, moet je via Twitter een video delen waarin je jouw ‘ondernemersverhaal’ vertelt. Een jury van celebrity’s kiest vervolgens de winnaar. Die naam wordt halverwege maart bekendgemaakt.

De laatste lege plaats in de Crew Dragon gaat naar een St. Jude-ambassadeur. Alle toekomstige passagiers moeten uiteraard zowel lichamelijk als psychologisch fit verklaard zijn. Bovendien moet je een spoedtraining volgen voor je op missie kan vertrekken. De bemanning zal in de ruimte namelijk ook wetenschappelijke experimenten rond zwaartekracht moeten uitvoeren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20