Ziekenhuizen herademen voorzichtig: merkbaar minder Covid-19-bedden

De dagelijkse update van Sciensano toont een duidelijke daling van het aantal Covid-gevallen in onze ziekenhuizen. De flatten the curve-strategie werpt momenteel zijn vruchten af.

Uit de dagelijkse cijfers van het gezondheidscentrum blijkt dat er maar liefst 89 patiënten het ziekenhuis mochten verlaten, terwijl er gisteren 31 nieuwe werden opgenomen. Eindresultaat is dat er 733 patiënten met het coronavirus opgenomen zijn in de Belgische ziekenhuizen.

Dat is ook goed nieuws voor de afdeling intensieve zorgen. Daar liggen nog 143 patiënten met een Covid-19-infectie. De helft daarvan ligt aan de beademing.

Er zijn meer nieuwe besmettingen dan gisteren. 82 mensen hebben een Covid-19-diagnose gekregen, 28 mensen zijn overleden aan het virus. Ter vergelijking, gisteren kregen 70 mensen een diagnose en 17 mensen overleden.

Die toename is volgens Sciensano een logisch gevolg van het voorbije lange weekend. Dan trekken minder mensen naar de huisarts met Covid-symptomen en dus is er nu een korte piek. Dat valt ook op te maken uit de testresultaten van de voorbije 24 uur. Er zijn bijna 50 procent meer testen uitgevoerd dan gisteren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20