Zes rijksten ter wereld werden allemaal nog rijker in 2021, en de meest luidruchtige onder hen veruit het meest

De zes rijkste personen ter wereld zagen hun vermogen met het astronomische bedrag van 266 miljard dollar aanzwellen in 2021. De allerrijkste persoon maakte de grootste sprong.

Die nummer een is uiteraard Elon Musk, de topman van onder meer Tesla en SpaceX. Het aandeel Tesla steeg met circa 50 procent in 2021 en dat vertaalt zich in een forse vermogenssprong voor zijn CEO. Musks vermogen steeg dit jaar met liefst 121 miljard dollar tot 277 miljard dollar, zo becijferde zakenzender CNBC op basis van de Bloomberg Billionaires Index.

Daarmee diept hij de kloof met de op een na rijkste persoon, Amazonstichter Jeff Bezos, verder uit. Bezos zag zijn vermogen “slechts” met een kleine 5 miljard dollar aanzwellen, tot ruim 190 miljard dollar. Het aandeel Amazon steeg dit jaar het minst van de grote tech-aandelen, slechts met 4 procent.

Dan had de derde rijkste persoon ter wereld, Bernard Arnault van luxegroep LVMH, een beter jaar. Zijn vermogen groeide van 115 miljard dollar naar 176 miljard dollar. Zo krijgt de Fransman de tweede plek van Bezos stilaan in zicht. Volgens een andere ranking was Arnault in mei van dit jaar zelfs even zowel Bezos als Musk al voorbijgestoken, maar dat was nog voor de klim van het aandeel Tesla.

Op vier staat Microsofts costichter Bill Gates. Zijn vermogen steeg in 2021 met 7 miljard dollar tot 139 miljard dollar. Gates bezit slechts een fractie meer van Microsoft, maar het aandeel steeg dit jaar wel fors.

Larry Page, de costichter van Google/Alphabet, maakt dankzij het sterke beursjaar van Alphabet een grote sprong: van 83 miljard naar 130 miljard dollar. Hij mag zich dus een “centimiljardair” noemen.

Op zes staat Mark Zuckerberg, de stichter van Facebook/Meta, met een vermogen van 128 miljard dollar. Dat is 24 miljard dollar meer dan een jaar geleden.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20