Marc Coucke aast op deel van Studio 100

Zakenman en Anderlecht-voorzitter Marc Coucke strijdt met zes andere kandidaten om een kwart van de aandelen van entertainmentgroep Studio 100. Dat schrijft de krant De Tijd donderdag.

Studio 100, het bedrijf achter onder meer Plopsaland, K3 en Samson & Gert, zoekt een nieuwe aandeelhouder. Op die manier zouden de huidige eigenaars – Gert Verhulst (33,6 procent), Hans Bourlon, (33,6 procent) en de private-equitypoot van BNP Paribas Fortis (32,5 procent) – een deel van hun aandelen kunnen verkopen. De nieuwe partij krijgt hoogstens een kwart van de aandelen.

125 tot 150 miljoen euro

Hier en daar klinkt het dat een belang van 25 procent overeenstemt met 125 tot 150 miljoen euro. Als dat bedrag gehaald wordt, kunnen de andere aandeelhouders elk met 42 tot 50 miljoen euro naar huis. Studio 100 is in ieder geval een goede investering, met een gemiddelde brutobedrijfswinstmarge van 35 procent en een omzet van 180 miljoen euro in 2018.

In het najaar raakte bekend dat Studio 100 een vierde aandeelhouder zocht. Het begon met tien kandidaten en dat aantal werd ondertussen uitgedund tot een zestal. Er zitten een aantal financiële partijen bij, maar ook familiale investeerders zoals Marc Coucke en het duo Vic Swerts en Frank Donck.

Marc Coucke – Isopix

Verslingerd aan Durbuy

Swerts is de oprichter van Soudal, de siliconen- en lijmenfabrikant uit Torhout. Frank Donck was een tijdje voorzitter van Telenet en is bestuurder bij KBC. Samen zijn ze ook actief bij Opening the Future, dat is een project rond hersenziekten.

Voor entertainmentman Coucke zou de participatie in Studio 100 welgekomen zijn. Hij is al enkele jaren mede-eigenaar van het Waalse dierenpark Pairi Daiza en heeft zijn hart verloren aan het dorpje Durbuy. De zakenman investeerde er al ruim 100 miljoen euro en bezit er onder meer een avonturenpark, een sterrenrestaurant, hotels en twee golfclubs.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20