Zangprestaties Conner Rousseau doen stof opwaaien

Conner Rousseau (Vooruit) beroert. Zijn optreden in The Masked Singer, waar hij dus wel degelijk een zingend konijn was, levert een karrenvracht aan artikelen, analyses en zelfs commentaarstukken op in de kranten maandag.

  • De hoofdvogel wordt afgeschoten door Noël Slangen, ooit spindoctor en bijna minister van Media voor Open Vld, vandaag analist bij DPG, hetzelfde bedrijf dat ook de VTM-show maakt.
  • “Politici in amusementsprogramma’s zijn nooit geruststellend, want het lijkt alsof ze zich dan totaal niet bewust zijn van de ontwrichtende tijd waarin we ons bevinden en dat men denkt dat kiezers zo dom zijn dat ze voor iemand zouden stemmen puur en alleen omdat die op het scherm komt”, schrijft Slangen in een commentaarstuk dat het optreden streng veroordeelt.
  • Echt nieuw is het nochtans allemaal niet: een politieker die mee het BV-schap opneemt. Integendeel, het lijkt deel van de Vlaamse mediacultuur, die ook in de politieke verslaggeving compleet draait rond mensen. Nergens ter wereld wordt het format van het politieke interview, elk weekend, paginalang, zoveel gebruikt als in Vlaanderen. Erg arbeidsintensief is dat ook niet: het laten leeglopen van een politicus.
  • Die systematiek is opvallend, net als de deelnames aan programma’s als De Slimste Mens: politici staan daarvoor in de rij, en hopen dat het hen – net als ooit ene Bart De Wever (N-VA) – naar ongekende hoogste in de peilingen zal voeren. Zowel Egbert Lachaert (Open Vld) als Joachim Coens (CD&V) slaagden daar vorig jaar niet in. Bovendien nam Bart Tommelein (Open Vld) vorig jaar ook deel aan The Masked Singer, om er al na één ronde uit te liggen. Geen haan die er toen naar kraaide.
  • Anderzijds zette VRT-analist Ivan De Vadder vanmorgen wel de puntjes op de i: “Wij hadden graag de Vooruit-voorzitter gevraagd naar zijn standpunt over het energie-akkoord. Maar hij was contractueel verplicht vanmorgen om drie uur in de studio’s van DPG te zitten, om er ook te zingen, wegens zijn deelname aan dat programma”, zo liet hij de luisteraars van Radio 1 fijntjes weten.
Radio Highlights
Meer
Luister live
Markten
My following
Markten
BEL20