Zal nieuw protocol over spaarrekeningen tot minder formules leiden?

De regering heeft eerder deze week een protocol gesloten met de bankensector. Daarin staat onder meer dat de financiële instellingen binnenkort maximaal vier spaarrekeningen mogen aanbieden in plaats van zes. Die afspraak zal geen grote impact hebben, omdat het aanbod van veel banken kleiner is.

Waarom is dit belangrijk?

Verschillende banken hebben de voorbije maanden nieuwe spaarboekjes op de markt gebracht, of van onder het stof gehaald. Die hebben doorgaans hogere rentes, maar door allerhande beperkingen of voorwaarden zijn die formules niet op maat van iedereen, of zijn ze minder lucratief dan verwacht.

In het nieuws: Het protocol tussen de regering en de banken moet onder meer een wildgroei aan spaarboekjes vermijden. Vandaag mogen de financiële instellingen nog zes verschillende spaarboekjes in hun gamma hebben. Binnenkort wordt dat aantal ingeperkt tot vier. Die regeling treft één van de vier grootbanken, leert onze vergelijking.

  • BNP Paribas Fortis commercialiseert twee spaarrekeningen: de gewone spaarrekening en de Spaarrekening Plus. Maar als we ons licht laten schijnen over he
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer