Yally pakt nood aan huurwoningen aan: “Uitgroeien tot huisbaas van de toekomst”

Huurwoningen worden steeds duurder, en voor sommigen haast onbetaalbaar. Daar wil het platform Yally iets aan doen. Recent kreeg het een kapitaalinjectie om de ambitieuze plannen waar te maken. CEO Anneleen Desmyter vertelt er aan Business AM meer over.


Beluister hier het volledige interview met Anneleen Desmyter:


Waarom is dit belangrijk?

De druk op de huurmarkt neemt toe. Initiatieven zoals Yally fungeren als tussenpersoon op de steeds krappere markt: met geld van investeringsfondsen worden huizen opgekocht, die via een platform worden doorverhuurd aan particulieren.
  • Desmyter legt uit: “Met Yally hebben we de ambitie om uit te groeien tot de kwalitatieve huisbaas van de toekomst. Het concept is gebaseerd op enkele marktfenomenen. Namelijk dat de vraag naar huurwoningen enorm toeneemt. Voor veel mensen is de aankoop van een eigen woning niet meer mogelijk.”
  • “Daarnaast heb je ook de verplichtingen, in het kader van de klimaatdoelstellingen, om meer kwalitatieve huurwoningen aan te bieden. De residentiële huurmarkt staat niet alleen voor een enorm toenemende vraag, maar ook aan het begin van een grote kwalitatieve en energetische inhaalbeweging. Yally wil fungeren als een soort van katalysator en een rendabele en kwalitatieve impuls geven aan de residentiële huurmarkt.”
  • “De investeerders achter Yally zijn enerzijds het beursgenoteerd infrastructuurfonds TINC, en anderzijds TDP, wat 50 procent van het investeringsfonds Gimv is en 50 procent van Belfius. Zij hebben een jaar na onze oprichting het kapitaal verdubbeld tot ongeveer 60 miljoen euro, waardoor we een versnelling hoger kunnen schakelen”, aldus Desmyter (ex-Quares).

De toekomst van Yally

  • “We hebben in het eerste jaar een honderdtal woonunits gekocht, in verschillende steden. De bedoeling is dat we een extra impuls kunnen geven in de residentiële huurmarkt. Yally heeft een langetermijnstrategie. Deze eerste kapitaalinjectie is een tussenstap, maar nog geen eindpunt. We willen een mooie portefeuille gaan uitbouwen.”
  • “We richten ons specifiek op bestaand vastgoed omdat we van oordeel zijn dat het een belangrijke oplossing is in het vinden van een kwalitatieve portefeuille. Renovatie vormt daar ook een belangrijk onderdeel in.”

(evb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.