Xerox richt zich rechtstreeks tot aandeelhouders HP

Xerox gaat zich rechtstreeks wenden tot de aandeelhouders van HP. De Amerikaanse kopieermachine- en printerfabrikant ving tot twee keer toe bot bij het HP-bestuur voor een overname.

Vorige week maandag wees HP een ongevraagd overnamebod af, nadien kwam er druk van de Xerox-topman, die dreigde naar de aandeelhouders te stappen. En gisteren kreeg Xerox opnieuw het deksel op de neus.

‘Uw weigering om in gesprek te gaan met Xerox tart alle logica’, zo schrijft Xerox-topman John Visentin in een open brief aan de HP-bestuurders. ‘Misschien stellen jullie onze ‘agressieve tactieken’ niet op prijs, maar we gaan ons daarvoor niet verontschuldigen.’

‘Verleidelijke voorstel’

Visentin voegt toe dat hij zich nu rechtstreeks tot de HP-aandeelhouders zal wenden ‘om hun steun te vragen’. Volgens de Xerox-topman moet de raad van bestuur gedwongen worden om het juiste te doen. Dat is ‘een gevolg geven aan het verleidelijke voorstel’, klinkt het.

Deze deal zou twee van de grootste namen op het gebied van kantoorapparatuur samenvoegen. Volgens Amerikaanse media krijgt Xerox de steun van de activistische belegger Carl Icahn. Hij heeft aandelen in beide bedrijven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20