World Economic Forum 2021 verhuist van Davos naar luxeresort nabij Luzern

De jaarlijkse Zwitserse hoogmis van bedrijfs- en regeringsleiders die van gedachten wisselen over internationale samenwerking, het World Economic Forum, past zijn editie in 2021 onder druk van de coronapandemie aan.

Geen bijeenkomst hoog in de ondergesneeuwde Alpen van het mondaine skioord Davos in 2021. Het World Economic Forum verplaatst zijn jaarlijkse bijeenkomst zowel geografisch als in de tijd. Nieuwe afspraak: 18 tot 21 mei in het kuuroord Bürgenstock, nabij de Zwitserse stad Luzern.

Kuren in Zwitserland

Om het even met Wikipedia te zeggen: ‘De Bürgenstock is een berg in Zwitserland met daarop een aantal luxe kuuroorden.’ Aan comfort zullen de deelnemers dus alvast niet inboeten.

De organisatie benadrukt wel dat corona alsnog roet in het eten kan gooien. ‘De bijeenkomst gaat door zolang alle omstandigheden er zijn om de veiligheid van de deelnemers en de lokale gemeenschap te garanderen’, klinkt het in een persbericht.

‘The Great Reset’

Het thema voor 2021 is ‘The Great Reset’. De wereldleiders zullen zich buigen op hoe de wereld er na corona zal moeten gaan uitzien. De organisatoren gaan naar eigen zeggen op zoek naar een ‘meer samenhangende en duurzame maatschappij’.

Het evenement zal in januari voorafgegaan worden door een digitale bijeenkomst, de ‘Davos Dialogues’. Bedoeling is om daar eerst een stand van zaken op te maken van hoe de wereld er op dat moment voor staat.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20