Willie Walsh trekt zich terug als baas van moederbedrijf British Airways

De Ierse zakenman zet een stap achteruit als CEO van International Airlines Group (IAG). Dat is de eigenaar van British Airways, Iberia en andere luchtvaartmaatschappijen. De man heeft pensioenplannen.

Walsh kondigde in november al aan dat hij bezig was zijn opvolging te regelen, aangezien hij van plan is om binnen de twee jaar op pensioen te gaan. Vandaag maakte hij via een persbericht bekend dat Luis Gallego zijn rol als topman van IAG zal overnemen. Gallego deelt momenteel de lakens uit bij Iberia.

‘Het was een voorrecht om een cruciale rol te spelen bij de oprichting en ontwikkeling van IAG. De afgelopen 15 jar heb ik mogen samenwerken met veel uitzonderlijke mensen, zowel bij IAG als bij British Airways. Luis was een kernlid van dat team en toonde een buitengewoon leiderschap de voorbije jaren. Ik twijfel er niet aan dat hij een fantastische CEO van IAG zal zijn.’

Walsh, zelf een voormalig piloot, was de architect van de fusie tussen British Airways en het Spaanse Iberia in 2010, waaruit een jaar later IAG ontstond. Dat bedrijf voedde hij als een goede huisvader op tot een grote speler in de industrie. Momenteel is IAG de zesde grootste luchtvaartholding ter wereld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20