Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 01 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Wikipedia vindt moeilijker vrijwiligers

Logo Business AM
Business

04/08/2011 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Wikipedia krijgt het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden die mee willen werken aan de site. Dat heeft oprichter Jimmy Wales gezegd tijdens een conferentie in Israël. ‘Het is nog geen crisis, maar ik vind het wel ergverontrustend’, aldus Wales.

De online-encyclopedie is ‘s werelds op vijf na meestbezochte webstek en wordt onderhouden door 90.000 vrijwilligers, waarvan liefst 87% mannen zijn.

De gemiddelde vrijwilliger kan worden omschreven als ’26-jarige geeky man’, aldus Wales, ‘die na enkele jaren andere dingen gaat doen, een vaste relatie krijgt en niet meer terugkeert op de site.’

Wales wil nu het tij keren door universiteiten te vragen om studenten opdracht te geven tot het het schrijven van Wiki-lemma’s. In India, Brazilië, Canada, Duitsland en Groot-Brittannië is daar al gunstig op gereageerd.

Wikipedia heeft ondertussen zo’n 3 miljoen actieve pagina’s. De online encyclopedie is een vzw die leeft van donaties en vorig jaar nog 16 miljoen dollar ophaalde.
(Foto Jimmy Wales: Attribution by William Brawley)


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks