WhatsApp: wie nieuw privacybeleid weigert, zal app toch gewoon kunnen blijven gebruiken

Er is opnieuw een volgend hoofdstuk toegevoegd aan de saga rond de omstreden nieuwe gebruiksvoorwaarden van WhatsApp die uitgerold zijn op 15 mei. Het bedrijf heeft namelijk laten weten dat wie het nieuwe privacybeleid weigert, toch gewoon alle functies zal kunnen gebruiken.

In het nieuws: twee weken na het in functie treden van hun nieuwe privacybeleid heeft WhatsApp laten weten dat ook wie blijft weigeren, alle functionaliteiten zal kunnen blijven gebruiken. Dat zei het bedrijf in een mededeling aan The Next Web.

Wat vooraf ging:

Wat is er veranderd? Op die laatste beslissing komt WhatsApp nu terug. Het bedrijf laat in een mededeling weten dat ook wie weigert, gewoon kan blijven gebruik maken van de dienst. Je zal daarbij wel regelmatig een herinnering krijgen.

  • ‘Gezien recente discussies met verschillende autoriteiten en privacyexperts, willen we duidelijk maken dat we momenteel geen plannen hebben om de functionaliteit van hoe WhatsApp werkt te beperken voor degenen die de update nog niet hebben geaccepteerd. In plaats daarvan zullen we gebruikers van tijd tot tijd blijven herinneren aan de update’, klinkt het.
  • Hoe lang dat zo zal blijven, is echter wel niet duidelijk. Mogelijk past WhatsApp in de toekomst zijn beleid opnieuw aan. Voorlopig lijkt het vooral de gemoederen te willen bedaren en regeringen te sussen. In landen zoals India, Turkije en Duitsland heeft de overheid namelijk al laten weten dat de nieuwe voorwaarden onwettig zijn.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20