Werkt Apple aan een iPad met groter scherm?

Apple overweegt om iPads te ontwikkelen met grotere schermen, al kan het nog even duren voordat ze van de band rollen. Dat melden medewerkers van de Amerikaanse techgigant anoniem aan het persagentschap Bloomberg.

Met 12,9 inch is het scherm van de huidige iPad Pro, de grootste Apple-tablet, flink wat kleiner dan de MacBook Pro met een 16 inch beeldscherm. Maar volgens Bloomberg zouden ingenieurs en ontwerpers bij Apple nu met het idee spelen om die kloof te dichten.

Grenzen tussen tablet en laptop

Die grotere iPads zouden volgens de bronnen op zijn vroegst over een paar jaar in de winkels kunnen liggen. Dat er volgend jaar al een grotere iPad uitkomt, is dus onwaarschijnlijk. Meer nog: het is evengoed mogelijk dat ze er helemaal nooit komen. Apple werkt momenteel nog volop aan een vernieuwde iPad Pro voor 2020, in de huidige formaten.

“Maar een grote iPad zou voor veel mensen, waaronder ik, het perfecte apparaat zijn en zou de grenzen tussen tablet en laptop verder doen vervagen”, schrijft Mark Gurman, Apple-kenner bij Bloomberg. “Het is tijd voor een enorm scherm, een van tussen de 14 en 16 inch.”

Begin deze maand berichtte Bloomberg bovendien dat Apple een nieuwe iPad Pro ontwikkelt met draadloos opladen en ook een vernieuwde iPad Mini. De Pro-versie, die misschien een glazen achterkant krijgt, zou naar verluidt in 2022 uitgebracht worden en de iPad Mini later dit jaar.

iPhones

Naast nieuwe iPads lijkt Apple ook te werken aan een opvouwbare iPhone. Dat maakte de website MacRumors vorige maand bekend. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zou het bedrijf de smartphone in 2023 op de markt willen brengen en zou het toestel een schermgrootte hebben van 8 inch. 

Ondanks het wereldwijde tekort aan computerchips, boekte Apple in het eerste kwartaal een omzet van 89,6 miljard dollar, omgerekend 73,8 miljard euro. Vooral de nieuwe iPhone 12 deed het goed, maar ook iPads, MacBooks, AirPods en Apple Watches gingen vlot over de toonbank.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20