Werkdag kan door een eenvoudig dankwoord worden goedgemaakt

[PICTURE|sitelpic]Een eenvoudig dankwoord is de beste manier om de dag van een werknemer goed te maken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het rekruteringsplatform Monster bij Britse werknemers. De onderzoekers stelden vast dat 35 procent van de werknemers aan een dankwoord van een collega of een superieur voldoende heeft om zijn werkdag positiever in te schatten. Op de tweede plaats staat een teken van appreciatie van de baas (26 procent). Voor 22 procent blijkt echter de zon op weg naar het werk al voldoende te zijn om de dag op te vrolijken, echter wel gevolgd door de mogelijkheid om aan het einde van de dagtaak op tijd weer naar huis te kunnen terugkeren (21 procent).

“Het onderzoek toont vooral aan dat managers enkele eenvoudige maatregelen ter beschikking hebben om het moreel van de medewerkers positief te beïnvloeden,” voert Andrew Sumner, managing director van de Britse divisie van Monster, aan. “Werknemers worden vaak geconfronteerd met een zware werkdruk en lange werkdagen, maar blijken toch daarbij veel steun te kunnen vinden in een heel eenvoudig gebaar van appreciatie of aanmoediging. Dergelijke gebaren kunnen op de werkvloer een fundamenteel verschil maken en een tevreden en gelukkige omgeving creëren.” Volgens 7 procent van de ondervraagden is zelfs een spontane ochtendgroet van de baas voldoende om de werkdag lichter te maken.

Anderzijds zegt 9 procent zich gelukkig te voelen wanneer ze kunnen vaststellen dat hun superieuren even hard moet werken als henzelf. Voor 13 procent blijkt de mogelijkheid om een lunchpauze te kunnen nemen voldoende om de werkdag goed te maken. Andere fundamenten voor een gelukkige werkdag zijn een gesprek onder collega’s dat niets met het werk te maken heeft (14 procent), een nette werkplaats (10 procent), een groet van een onbekende op weg naar het werk (10 procent), een collega die een tas koffie of thee schenkt (9 procent), een humoristische email van een andere werknemer (9 procent), een traktatie met taart (9 procent) of een glimlach van een collega die men wel graag mag (9 procent).

Meer
Mijn Volglijst

Sterke stijging Chinese producentenprijzen neemt iets af

09/12/2021 06:08

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in China zijn in november opnieuw hard gestegen, maar wel iets minder stevig dan in oktober. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Chinese bureau voor de statistiek.

Op jaarbasis stegen de prijzen in november met 12,9 procent, na een plus van 13,5 procent een maand eerder. 

Op maandbasis bleven de producentenprijzen in november stabiel na een plus van 2,5 procent in oktober.

Door: ABM Financial News.info@abmfn.nlRedactie: +31(0)20 26 28 999

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20