Wereldwijde groei streamingdiensten vertoont dubbele snelheid

In het midden van dit jaar telden streamingdiensten wereldwijd 616,2 miljoen abonnees. Dat vertegenwoordigde een stijging met 17,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, maar toch moet de sector een duidelijke groeivertraging melden. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Midia Research.

Waarom is dit belangrijk?

Tegenover hetzelfde tijdstip vorig jaar kende het publiek voor de wereldwijde streamingdiensten volgens de berekeningen eind juni een aangroei met 92,3 miljoen abonnees. Tijdens de twaalf maanden voordien kon echter nog een stijging met 109,5 miljoen gebruikers worden gemeld.

Vertraging is minder groot dan gedacht: “Hoewel de aangroei van de streamingdiensten met een duidelijke vertraging werd geconfronteerd, bleek die inkrimping uiteindelijk minder groot dan door velen werd gevreesd”, merkt Midia Research op.

  • Rekening houdend met de impact van de bredere macro-economische omstandigheden dit jaar, had men volgens Midia mogelijk een grotere terugval kunnen verwachten.
  • Het feit dat de vertraging minder zwaar uitviel dan velen hadden geraamd, moet volgen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer