Wereld telt 20 miljoen miljonairs, waaronder vele tienduizenden Belgen

Het aantal mensen met een belegbaar vermogen van minstens een miljoen dollar heeft in het voorbije coronajaar voor het eerst de kaap van 20 miljoen genomen. Dat moet blijken uit een studie van consultant Capgemini. Die rijkenclub telt ook meer Belgen.

Het aantal rijken steeg in 2020 volgens het Capgemini-overzicht met 6,3 procent tot 20,8 miljoen. Hun gezamenlijk vermogen groeide 7,6 procent aan tot bijna 80 biljoen dollar. Vermogenden konden vooral profiteren van aantrekkende aandelenmarkten.

De VS tellen de meeste vermogenden, gevolgd door Japan, Duitsland en China. Samen zijn ze goed voor meer dan 63 procent van de rijken wereldwijd. De sterkste aangroei (9 procent) van vermogen was er voor de categorie van superrijken: mensen met een belegbaar vermogen van minstens 30 miljoen dollar.

Er zijn ook meer Belgen met een belegbaar vermogen van meer dan een miljoen dollar. Hun aantal steeg in 2020 met een 900-tal, tot 133.600. Hun vermogen steeg nog meer, met 2,4 procent tot 340,1 miljard dollar. Capgemini verwijst naar de stijgende vastgoedprijzen in 2020, en het succes in België van duurzame beleggingen. Die presteerden beter dan andere beleggingen. In de studie van Capgemini worden aandelen, waardepapieren, private investeringen, cash en verhuurd vastgoed in rekening genomen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20