Wereld moet vrezen voor een culminatie van crisissen

Onmacht om de klimaatverandering aan te pakken en de achteruitgang van het leefmilieu domineren de ranglijst van de grootste risico’s waarmee de aarde de volgende tien jaar geconfronteerd dreigt te worden. Dat zegt een studie van het World Economic Forum (WEF), Zurich Insurance Group en risicospecialist Marsh McLennan, gebaseerd op antwoorden van 1.200 risicomanagers, beleidsmakers, academici en bedrijfsleiders uit de hele wereld.

Bovendien zeggen de respondenten dat actuele uitdagingen – zoals de stijgende kosten van het levensonderhoud, aanhoudende energieproblemen, herhaaldelijke voedselcrisissen en zware nationale schulden – de collectieve wil en samenwerking die nodig zijn om dergelijke problemen aan te pakken, dreigen te doorkruisen.

Waarom is dit belangrijk?

De wereld moet ermee rekening houden de volgende jaren met diverse crisissen te zullen worden geconfronteerd. Bovendien dreigen deze problemen elkaar te zullen versterken. Ook bedrijven moeten met deze dreiging rekening houden en de nodige maatregelen nemen.

Steeds vaker milieugerelateerde risico's: Het rapport toont hoe de huidige zorgen over de kosten van het levensonderhoud door milieugerelateerde risico's zullen worden vervangen naarmate het decennium vordert.

  • De onmacht om de klimaatverandering te beperken of zich aan die nieuwe ecologische omstandigheden aan te passen, natuurrampen, de afname van de biodiversiteit, een verlies van natuurlijke hulpbronnen en grootschalige milieuschade domineren de top tien in de ranglijst van de risico
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20