Wereld Economisch Forum uitgesteld naar zomer 2021

Het Wereld Economisch Forum, dat in januari 2021 gepland stond, wordt opgeschoven naar ‘het begin van de zomer’. Dat kondigt de organisatie aan in een persbericht.

Voor de eerste keer in 50 jaar geen sneeuwfoto’s bij artikelen over het Wereld Economisch Forum in Davos. De wereldelite verzamelt dit jaar niet in januari in het Zwitserse dorpje, maar moet een half jaar wachten. De organisatie besliste om het evenement op te schuiven naar de zomer.

‘Het was een moeilijke beslissing, omdat het zeker in coronatijden ongelooflijk belangrijk is voor wereldleiders om samen te komen en de ‘grote reset’ in de post-coronaperiode vorm te geven’, klinkt het. ‘Maar we denken dat het niet veilig zal kunnen gebeuren in januari.’

Meer details over de nieuwe datum en eventuele maatregelen worden later bekendgemaakt.

Digitaal evenement

Als goedmaking zal het WEF wel een kleiner digitaal evenement houden op 25 januari. In de Davos Dialogues delen wereldleiders uit zowel de zaken- als de politieke wereld hun visie op de staat van de wereld.

Al sinds 1971 komen elk jaar de invloedrijkste mensen in de wereld samen in het kleine Zwitserse dorpje Davos. Er worden debatten gevoerd over de staat van de wereld en heel wat wereldleiders worden daarover aan het woord gelaten. Maar het belangrijkste gebeurt achter de schermen. In Davos worden elk jaar een hoop deals gesmeed tussen bedrijven en landen onderling.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20