Welke bubbel? Beurs waardeert elke Tesla die wordt verkocht op 1,43 miljoen dollar

Elke wagen die door Tesla wordt verkocht wordt door de beurs gewaardeerd op 1,43 miljoen dollar. Dat is ongeveer 30 keer de reële prijs van een Tesla. Ter vergelijking: een wagen van het merk General Motors is volgens diezelfde beurs amper 9.000 dollar waard.

Het aandeel van de elektrischewagenbouwer is in 2020 met bijna 750 procent gestegen. Op de beurs is het bedrijf nu meer dan 700 miljard dollar waard. Dat is meer dan de beurskapitalisaties van BMW, Honda, Hyundai, Fiat Chrysler, Ford, Toyota, Volkswagen, Mercedes, General Motors, Ferrari, BMW, Honda, Hyundai, Fiat Chrysler, Ford en PSA gecombineerd.

De beursgekte heeft van Tesla-stichter Elon Musk ondertussen ook de rijkste man ter wereld gemaakt. De 49-jarige ingenieur, geboren in Zuid-Afrika, is niet alleen de man achter Tesla, maar ook achter het ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Sinds vorige week zit Musk volgens de Bloomberg Billionaires Index, op papier weliswaar, op een berg geld van180 miljard dollar. Dat is een kleine 2 miljard dollar meer geld dan de lang ongenaakbaar geachte Jeff Bezos, de stichter van de Amerikaanse webwinkel Amazon.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20