Wat zijn de goedkoopste kredietkaarten?

Een kredietkaart is weliswaar een flexibele manier om extra financiële speelruimte te creëren. Daar staat echter wel tegenover dat het gebruik van een kredietkaart vaak de nodige kosten met zich meebrengt en bovendien vaak een relatief dure vorm van krediet is. Zeker als je besluit om het met een kredietkaart opgenomen bedrag gespreid terug te betalen. Er zal dan namelijk een bepaalde rentevergoeding in rekening worden gebracht over het bedrag dat nog niet is terugbetaald.

Wat zijn de goedkoopste kredietkaarten?

Niet alleen worden er verschillende soorten kredietkaarten, elk met hun eigen voorwaarden, voor- en nadelen, uitgegeven, maar ook zijn er meerdere manieren om een kredietkaartaanvraag in te dienen. Zo kun je bijvoorbeeld een kredietkaart direct aanvragen bij een rekeningpakket bij een bank of dit online regelen bij een andere financiële instelling die eveneens kredietkaarten uitgeeft.

De meeste kosten voor de aanvraag van een kredietkaart zullen in rekening worden gebracht als je dit wilt regelen aan het loket in een vestiging van een kredietkaartaanbieder. De medewerker van de kredietkaartaanbieder zal immers betaald dienen te worden, evenals alle andere kosten die het gebruik en beheer van een kantoor met zich mee zal brengen. Verder zullen kredietkaarten met een breed scala aan extra diensten aanzienlijk duurder uitvallen in vergelijking tot een kaart die enkel beschikt over de standaard basisdiensten.

Vraag een eigen kredietkaart aan (tip)

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minutenGratis geld opnemen in België en het buitenland!Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

Extra diensten tegen een meerprijs

Bij een aantal kredietkaarten kun je, tegen betaling van een bepaalde meerprijs, profiteren van extra diensten, zoals:

  • verzekeringen,
  • extra bijstand in noodgevallen,
  • cashback-acties,
  • kortingen bij bedrijven.

Uiteraard zal het aantal extra diensten een belangrijke rol spelen bij de kosten die je extra dient te betalen voor een bepaalde kredietkaart. Ook de aard van deze extra diensten zal van belang zijn voor de bepaling van de kosten die voor het gebruik van een bepaalde kredietkaart in rekening worden gebracht.

De goedkoopste kredietkaart vinden

Om de meest goedkope kredietkaart te vinden, die het beste past bij je persoonlijke situatie, zul je eerst een aantal aanbieder en kredietkaarten met elkaar moeten vergelijken. Bij een dergelijke vergelijking moet je rekening houden met een aantal factoren zoals:

  • de kosten die in rekening worden gebracht om de aanvraagprocedure op te starten,
  • de kosten om een kredietkaart te kunnen beheren en gebruiken,
  • bepaalde transactiekosten,
  • wisselkoersen die kunnen worden berekend bij betalingen of geldopnames in andere valuta,
  • rentekosten die worden berekend over een openstaand krediet dat is opgebouwd met een kredietkaart,
  • de kosten die betaald moeten worden voor extra diensten of bijstand.

Vooraf vergelijken is kosten besparen

Voordat je een kredietkaart aan gaat vragen dien je dus goed te weten welke kredietkaart het beste aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren, maar ook met welke aanbieder je in zee wilt gaan. In sommige gevallen is het namelijk noodzakelijk om eerst klant te worden bij een bank, of andere financiële instelling, voordat je een aanvraag voor een kredietkaart kunt doen. In andere gevallen kan een kredietkaart zelfs alleen als onderdeel van een bepaald betalingspakket worden aangevraagd. Daarnaast zijn er ook kredietkaarten die je aan kunt vragen zonder dat je je eerst bindt aan een bepaalde bank of financiële instelling.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20