Wat kan je ongegeneerd meenemen uit een hotelkamer?

Felix Legge van The Telegraph vroeg aan enkele hotelexecutives wat gasten mogen meenemen uit hun hotelkamer.

Hun antwoorden zijn als volgt:

  • Al wat niet herbruikbaar is, mag je stelen. Toiletartikelen en kleine items met het hotellogo kan je met een gerust hart meenemen. Niemand zal ze missen en geen mens zal je dwingen om je koffers te openen voor een paar kleine flesjes shampoo.

  • Handdoeken stelen gaat te ver, zeggen de executives. De meesten rekenen je de handdoeken aan en/of zetten je op een zwarte lijst wanneer ze je betrappen. Een jong koppel werd in Japan echter gearresteerd omwille van de diefstal van een badjas en een asbak en een Nigeriaanse vrouw kreeg drie maanden cel voor de diefstal van twee handdoeken. Het is aan jou om te bepalen of een handdoek dat risico waard is.

  • Mensen zijn minder geneigd om van kleine hotels met onafhankelijke eigenaars te stelen dan van grote hotelketens.

  • Enkele van de opmerkelijkste diefstallen uit hotels: een vleugelpiano, de hond van de eigenaar en de hele inboedel.

  • Sommige hotels rusten bepaalde objecten nu met elektronische alarmen uit en anderen bieden de artikels in de kamers te koop aan in een souvenirwinkel.

  • Als je niet zeker bent of je iets mag meenemen of niet, vraag het dan aan een hotelmedewerker. Die heeft immers veel liever dat je een eerlijke vraag stelt dan dat je zomaar dingen in je koffer steekt.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.