Wat is Belfius Direct Net?

Belfius Direct Net is een handige, maar bovenal veilige betaaldienst. Als uitgebreide online bankieromgeving is Belfius Direct Net ontwikkeld met gebruiksgemak én veiligheid in het achterhoofd. Juist die veiligheid is wat Belfius Direct Net volstrekt uniek maakt. Steeds meer mensen regelen hun bankzaken online maar zitten in over de veiligheid van die diensten bij hun bank. En dat is ook niet vreemd, er vindt immers veel fraude plaats middels online bankieren.

Met Belfius Direct Net hoef je hier niet langer over in te zitten. Belfius Direct Net heeft namelijk allerlei beveiligde opties waardoor bankieren niet alleen een fluitje van een cent wordt en je zowel thuis als onderweg toegang hebt tot al je geld- en bankzaken. Belfius Direct Net zorgt ervoor dat je dat alles doet met de grootst mogelijke veiligheidsmaatregelen zodat je niet alleen eenvoudig bankiert maar vooral ook veilig. Een geruststellende gedachte.

Belfius Direct Net: al je bankzaken thuis én mobiel geregeld

Met Belfius Direct Net regel je via je computer, laptop, tablet of smartphone veilig al je bankzaken. Niet iedereen is continu in de gelegenheid om naar de bank te gaan om zijn geldzaken te regelen. Dan is het prettig om te weten dat je vanuit het comfort van je huis of je werk en zelfs onderweg met een paar klikken toegang hebt tot al je financiën. Uiteraard kan je al je zichtrekeningen en de stand van zaken daarvan gemakkelijk raadplegen. Maar tevens heb je toegang tot alle andere financiële producten die je hebt lopen bij Belfius. Zo kan je snel en veilig al je beleggingsproducten raadplegen, maar heb je tevens zicht op al je leningen en je verzekeringen.

De voordelen van Belfius Direct Net

Belfius Direct Net is ontwikkeld met veiligheid als belangrijkste leidraad. Immers, soms bevindt je je op onbeveiligde netwerken of maak je gebruik van openbare internetverbindingen. Ook vindt er steeds meer misbruik plaats van betaalgegevens. Je wilt dan natuurlijk zeker weten dat je bank het meest mogelijke doet om onheus gebruik tegen te gaan. Met Belfius Direct Net kies je voor de meest beveiligde online bankiermogelijkheid die er is. Zo weet je dat je financiën in veilige en vertrouwde handen zijn. Je neemt jouw eigen financiën natuurlijk serieus en je verwacht dat je bank dat ook doet. Naast veiligheid biedt Belfius Direct Net ook een hoop gebruiksgemak.

Uitgebreide betaalmogelijkheden met Belfius Direct Net

Belfius Direct Net biedt een heel scala aan mogelijkheden. Je kunt er natuurlijk betalingen mee uitvoeren vanuit je eigen huis of onderweg. Op ieder moment van de dag kan je voortaan dus zelf betalingen verrichten en hoef je zo niet meer naar de bank. Ideaal wanneer je niet altijd in de gelegenheid bent om naar de bank te gaan. Je kunt ook rechtstreeks je betalingen beheren voor nu en in de toekomst. Zo kan je follow-ups toevoegen aan hangende verrichtingen en betalingen die in de toekomst plaats zullen vinden. Zo vergeet je dus nooit meer belangrijke betalingen. Ook kan je gemakkelijk jouw doorlopende opdrachten, de begunstigden van je betalingen en nationale en Europese domiciliëringen beheren. Totaal gebruiksgemak en overzicht vind je bij Belfius Direct Net.

Beleggingen en rekeningen bestellen en openen met Belfius Direct Net

Wanneer je regelmatig deviezen bestelt is het soms zaak dat je snel handelt. Het is dan erg handig wanneer je producten zoals deviezen, valuta en cheques vanuit je eigen huis kunt bestellen. Wil je meer rekeningen openen? Ook dat kan met Belfius Direct Net voortaan gemakkelijk en snel via de online omgeving van Belfius Direct Net. Zo kan je bijvoorbeeld zichtrekeningen, spaarrekeningen, babyrekeningen, pensioenspaarrekeningen, termijnrekeningen, effectendossiers én Belfius Pulse-rekeningen voortaan direct zelf openen en hoef je hiervoor geen afspraak meer te maken met je bank. Gebruiksgemak en snelheid staan voorop met Belfius Direct Net.

Betaalkaarten en creditcards beheren met Belfius Direct Net

Natuurlijk maakt een betaalkaart standaard deel uit van jouw betaalpakket bij Belfius Direct Net. Je kunt je pakket uitbreiden met meerdere betaalkaarten maar ook creditcards. Omdat je tegenwoordig veel vaker elektronische betalingen doet met die kaarten dan vroeger, is het natuurlijk belangrijk en handig als je goed het overzicht weet te bewaren over alle betalingen die je met die kaarten doet. Je kunt met Belfius Direct Net alle kaarten die gekoppeld zijn aan jouw rekeningen gemakkelijk overzien. Dat geeft je een beter financieel overzicht van jouw persoonlijke situatie. Naast het beheren en bekijken van je kaartbetalingen kan je eenvoudig en snel meerdere betaalkaarten en creditcards bestellen. Je kunt tevens een prepaid Mastercard bestellen en via Belfius Direct Net zelf waar en wanneer je wilt saldo op deze kaart storten.

Gratis diensten van Belfius Direct

Belfius Direct Net bestaat uit allerlei gratis en handige diensten. Die zijn allen ontwikkeld met de grootst mogelijke veiligheid in het achterhoofd. De beveiliging van Belfius Direct Net bestaat standaard uit het inloggen via een beveiligde verbinding die altijd begint met https. Daarnaast moet je altijd beschikken over je eigen bankkaart en de unieke code die gegenereerd wordt via de Belfius kaartlezer. Oneigenlijk gebruik van je kaarten en rekeningen wordt zo dus volledig beperkt. Je kunt echter zelf nog allerlei additionele beveiligingsmaatregelen toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld restricties plaatsen op landen waarnaar geld mag overgeschreven worden. Dat kan tevens voor Europese domiciliëringen gedaan worden.

Je kunt niet alleen restricties plaatsen op overschrijvingen of domiciliëringen naar het buitenland. Ook op het gebruik van je betaalkaarten en creditcards kan je zelf eenvoudig aanvullende voorwaarden plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld je creditcard zo instellen dat voor online aankopen een extra beveiliging wordt toegepast. Ook kan je het gebruik van je kaarten in het buitenland deels of geheel niet toestaan. Zo ben je er altijd verzekerd van dat je bankzaken ook worden beveiligd als je even niet achter je computer of tablet zit. Met Belfius Direct Alert kan je telkens wanneer een overschrijving naar het buitenland plaatsvindt direct per sms worden ingelicht. Zo heb je beter zicht op activiteit op je rekeningen.

Maak je veel gebruik van Belfius Direct Net en wil je je overschrijvingen zo instellen dat sommige betalingen juist een snellere doorgang vinden? Ook dat kan. Je kunt ervoor kiezen om de validatie met de kaartlezer uit te schakelen en enkel gebruik te maken van directe accordering.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20