Wat houdt Belfius online bankieren in?

Met Belfius Online Bankieren kies je voor een uitgebreide én veilige online bankieromgeving. Je wilt natuurlijk ten eerste gebruiksgemak wanneer je jouw bankzaken online regelt. Maar het is ook ontzettend belangrijk dat je betalingen en jouw financiën 100% veilig geregeld zijn en dat jij je geen zorgen hoeft te maken over oneigenlijk gebruik van je rekeningen en kaarten. Zowel wat betreft gebruiksgemak als beveiliging zit je bij Belfius met je online bankzaken helemaal goed.

Met Belfius online bankieren regel je zelf je bankzaken

Tegenwoordig is het niet meer nodig om naar je bank te gaan om je betalingen en domiciliëringen te regelen. Dat is het grote voordeel van Belfius online bankieren. Je kunt op ieder moment van de dag via je smartphone, computer of tablet je eigen bankzaken regelen, betalingen beheren en controleren en rekeningen openen. Ideaal wanneer je veel onderweg bent of niet altijd in de gelegenheid bent om naar de bank te komen.

Met Belfius online bankieren heb je natuurlijk het overzicht over al je betaalrekeningen. Zo weet je altijd precies welke betalingen er plaatsvinden op je rekeningen. Dat geeft je extra financiële gemoedsrust. Middels allerlei additionele beveiligingen en restricties weet je zeker dat je kaarten en rekeningen beschermd zijn tegen ongeoorloofd gebruik. Je kunt zelf allerlei veiligheidsmaatregelen toevoegen zodat je bankzaken altijd in veilige handen zijn met Belfius online bankieren.

Jouw bank is voortaan thuis én onderweg altijd bereikbaar met Belfius online bankieren!

Sparen en beleggen met Belfius online bankieren

Je spaarrekeningen beheren met een paar simpele klikken van je muis? Dat kan uiteraard met Belfius online bankieren. Je kunt natuurlijk geld overschrijven van je zichtrekeningen naar je spaarrekeningen maar je kunt ook eenvoudig nieuwe spaarrekeningen openen. Met Belfius online bankieren heb je ook altijd toegang tot je beleggingsportefeuille. Handig, want je kunt ook direct aankopen doen en al je effectenrekeningen inzien.

Je pensioen wil je natuurlijk goed geregeld hebben zodat je er financieel goedverzorgd bijzit wanneer je stopt met werken. Het is dan ook extra belangrijk om je financiën voor je oude dag goed op orde te hebben. Met Belfius online bankieren beheer je daarom gemakkelijk je pensioenrekeningen. Ook kan je in één oogopslag de resultaten binnenhalen en inzien van je effecten- en beleggingsrekeningen. Wil je meer informatie over je orderboekje van je beleggingen? Dat kan met Belfius online bankieren want tot deze gegevens heb je altijd en overal toegang tot de historie, posities en resultaten van je beleggingen.

Het is nu dus extra makkelijk om je financiën voor nu en in de toekomst helemaal zelf te regelen. Met Belfius online bankieren heb je namelijk zelf de controle over je beleggingen in handen en ben je dus niet meer afhankelijk van de openingstijden van de beurs of je bank.

Kredieten aanvragen en beheren met Belfius online bankieren

Een veelgehoorde klacht over het afsluiten van kredieten is dat het vaak omslachtig, lastig en tijdrovend is. Dat is niet langer het geval met Belfius online bankieren. Je vindt in je online bankomgeving uiteraard een overzicht van al je lopende kredieten. Je woonkrediet is daar onderdeel van. Door middel van een handige tabel heb je in één oogopslag inzicht in de aflossingsstatus van je hypotheek en kan je extra aflossingen en betalingen verrichten op je kredieten. Daarnaast kan je ook extra kredieten aanvragen. Je hoeft hiervoor dus niet langer in persoon naar je bank toe en regelt dit voortaan gewoon vanuit het comfort van je eigen huis. Naast inzicht en aanvragen van je lopende kredieten kan je via Belfius online bankieren tevens simulaties tonen van eventuele toekomstige kredieten. Zo heb je direct en van tevoren een idee van wat je maandelijkse lasten worden wanneer je een nieuw krediet afsluit. Je maakt zo nooit meer de verkeerde keuze voor een lening en weet ruim van tevoren of het krediet past bij je inkomsten en uitgaven. Want juist met een krediet wil je vooraf een helder beeld krijgen van de maandlasten en aflossingsvoorwaarden.

Meer voordelen van Belfius online bankieren

Met Belfius onlinebankieren geniet je van allerlei extra voordelen. Dat maakt de online omgeving van Belfius tot de beste in zijn soort. Wat dacht je bijvoorbeeld van Card Stop? Met Card Stop kan je simpel via de Belfius app één of meerdere kaarten blokkeren wanneer je vermoed dat iemand je kaart oneigenlijk gebruikt. Je kunt dus bij verlies of diefstal van één van je bank- of creditcards nu direct alle betalingen op die kaarten meteen blokkeren zonder tussenkomst van je bank. Misbruik van de kaart na diefstal, verlies of skimming kan je zo tot een absoluut minimum beperken. Een veilige gedachte.

Elektronisch je bankafschriften inzien? Ook dat is een fluitje van een cent met Belfius online bankieren. Je betaalt door elektronisch te bankieren geen portokosten meer voor papieren afschriften en je kunt ze nooit meer kwijtraken. Je kunt je elektronische afschriften tot tien jaar na datum inzien en afdrukken of opslaan voor jouw eigen administratie of je belastingaangifte. Hiermee voorkom je dikke mappen vol bankafschriften. Via de zoekfunctie kan je eenvoudig allerlei specifieke transacties opzoeken. De elektronische afschriften zijn voor jou als Belfiusklant volledig gratis. Ook handig: Belfius informeert je automatisch wanneer er een nieuw afschrift beschikbaar is voor één of meerdere van jouw rekeningen.

Via de zoomit app betaal je voortaan al jouw facturen en rekeningen en word je automatisch verwittigd wanneer er een nieuwe factuur voor je klaarstaat. Betaling van die facturen geschiedt volledig via de streng beveiligde online betaalomgeving van Belfius. Je zorgt hiermee dus snel, makkelijk en veilig dat je altijd jouw facturen op tijd betaalt en nooit meer een belangrijke betaling mist.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20