Wat kost een cyberverzekering per sector?

Cyberverzekering wordt een steeds belangrijker onderdeel van het risicobeheer voor bedrijven. Onze samenleving en economie worden ook steeds digitaler. Nu alles, van persoonlijke informatie tot creditcardbetalingen, wordt verwerkt en opgeslagen op computersystemen die zijn verbonden met het internet, worden bedrijven steeds aantrekkelijker voor hackers en digitale criminelen.

De drie sectoren die de hoogste prijzen betalen voor cyberverzekeringen zitten allemaal in de financiële sector, blijkt uit een nieuwe studie van AdvisorSmith. Deze verzekerings- en financiële organisatie analyseerde gegevens van The System for Electronic Rates & Forms Filing (SERFF) over cyberverzekeringskosten van bedrijven met 1 miljoen dollar aan inkomsten.

Ook de sectoren met de allerlaagste jaarlijkse onkosten voor cyberverzekeringen werden opgelijst.

Tenslotte worden verzekeringen voor bedrijven die vaak het doelwit zijn van cyberaanvallen duurder. Daardoor is een cyberverzekering niet voor elk bedrijf even aantrekkelijk, en geven sommige bedrijven zelfs de voorkeur aan onderhandelingen met de hackers dan met de verzekeraars. Dat gebeurt bijvoorbeeld in België nog redelijk vaak, aangezien ondernemingen de som losgeld kunnen inbrengen als een aftrekbare beroepskost.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20