“Wansmakelijke” campagne van GAIA zet kwaad bloed bij Sammy Mahdi (cd&v)

Dierenrechtenorganisatie GAIA lanceert een in het oog springende campagne. Kiezers worden opgeroepen niet op cd&v te stemmen, met daarbij een foto van een chowchow die veel wegheeft van de hond van cd&v-voorzitter Sammy Mahdi. Die laatste reageert verbolgen.

Genoteerd: Dierenrechten worden door GAIA verdedigd door op de man te spelen.

  • “Kies niet voor cd&v, maar voor een betere wereld voor dieren“, is het opschrift op de flyer van GAIA. Daaronder prijkt een grote foto van een chowchow en een oplijsting van punten waar cd&v op tekortschiet, zoals een tegenstem voor een voorstel om dierenrechten te verankeren in de grondwet.
  • Volgens Michel Vandenbosch van GAIA is cd&v “de allerslechtste keuze als je een hart voor dieren hebt”, zo stelt hij in Het Belang van Limburg. Daarbij viseert hij Mahdi persoonlijk. “Je kan als voorzitter niet zeggen dat je voor meer dierenrechten bent, als je partij al jaren systematisch alle vooruitgang voor dieren in ons land dwarsboomt”.
  • Mahdi reageerde ook. Hij noemt de campagne van GAIA “wansmakelijk”. “Zoiets zou je alleen verwachten van extremistische partijen. Ik ben hier emotioneel door geraakt”. Hij vervolgt: “Ik ben verzot op Pamuk. Ik pik het niet dat ik nu, in een flyer die in elke Vlaamse brievenbus valt, word afgeschilderd als iemand die niets om dieren zou geven”.
  • Ook in Wallonië loopt een soortgelijke campagne van GAIA, tegen de PS. Daar staat wel een onbekende zwarte hond op de flyer afgebeeld.
Meer