Wanneer komt Clubhouse naar Android? CEO Paul Davison geeft uitleg

De populaire applicatie Clubhouse werkt hard aan een versie voor Android. Dat heeft CEO Paul Davison afgelopen wekend gezegd. Een specifieke lanceringsdatum is er nog niet, al zou het wel zeker nog ‘een paar maanden’ duren voor Clubhouse beschikbaar is op Android.

Clubhouse is een sociaal medium waar je lid kan worden van bepaalde kamers. Per kamer zijn er maximum 5.000 sprekers die vergaderen over heel uiteenlopende onderwerpen. Organisators van die kamers kunnen ervoor kiezen om bekende gasten die langskomen het podium te geven.

Sinds het begin van het jaar is de populariteit van Clubhouse enorm toegenomen. Nu live meetings op veel plaatsen nog steeds verboden zijn, biedt de applicatie een interessant alternatief. Toch kan niet iedereen daarvan meegenieten, want Clubhouse is voorlopig nog steeds enkel beschikbaar voor iOS. Bovendien moet je uitgenodigd worden door een andere gebruiker voor je een account kan aanmaken.

‘Enkele maanden’

De roep om een Android-versie van Clubhouse klinkt dan ook steeds luider, maar CEO en medeoprichter Paul Davison laat zich duidelijk niet opjagen. In januari zei hij in een blogpost dat het bedrijf ‘binnenkort’ zou beginnen aan een versie voor Android. Een maand geleden raakte dan bekend dat Clubhouse een Android-software developer had aangeworven.

Afgelopen zondag kreeg Davison tijdens een Townhall op Clubhouse opnieuw vragen over de Android-versie van de populaire applicatie. De CEO bevestigde dat het bedrijf ‘hard werkt’ om naar Android te komen, maar dat dit wel nog ‘enkele maanden’ op zich zal laten wachten. Dat bericht de website TechCrunch.

Verbeteringen op komst

Davison legde ook uit waarom dit zo lang op zich laat wachten. Een release op Android zal voor Clubhouse automatisch een enorme schaalvergroting met zich meebrengen en daar is de applicatie volgens hem nog niet klaar voor. Meer gebruikers op de huidige interface zou volgens Davison voor een slechte gebruikservaring zorgen.

Clubhouse plant dus eerst enkele belangrijke aanpassingen. Daarbij zou onder andere de Activity feed veranderen. Gebruikers zullen ook meer controle krijgen over hun notificaties en welke kamers aan hen voorgesteld worden als ze de applicatie openen. Deze verbeteringen moeten Clubhouse klaar maken voor meer gebruikers. Tegen de zomer zou de app dan op Android kunnen komen. Mogelijk verdwijnt kort daarna ook het systeem waarbij nieuwe gebruikers moeten uitgenodigd worden.

https://www.youtube.com/watch?v=AzOsJxnLeI8
Meer
Lees meer...
Markten