Wall Street start het nieuwe jaar lichtjes in het groen

De Amerikaanse beurzen lijken zich op te maken om bij de start van het nieuwe jaar wederom records te breken.

Wall Street is kort na de opening van de beurzen opnieuw op recordkoers. Kort na het luiden van de openingsbel ging de Dow Jones 0,1 procent hoger en de Nasdaq won 0,3 procent. De S&P500 ging er 0,2 procent op vooruit.

De vaccinatiecampagnes die inmiddels in verschillende landen van start zijn gegaan geven de beleggers goede moed. Vandaag is in het Verenigd Koninkrijk de eerste persoon ter wereld gevaccineerd met het vaccin van Oxford en AstraZeneca.

Moderna wil meer produceren

Moderna, de Amerikaanse producent van een coronavaccin, heeft laten weten dat het de productiedoelstelling verhoogt van ten minste 500 naar 600 miljoen dosissen. Het aandeel won 0,65 procent.

Het aandeel van Tesla ging er 4,86 procent op vooruit. De producent van elektrische wagens maakte bekend dat er vorig jaar 499.550 auto’s werden afgeleverd. Daarmee haalt Tesla zijn doestelling van 500.000 afgeleverde wagens.

Miljardendeal

Teledyne Technologies betaalt 7,36 miljard dollar om zijn sectorgenoot Flir Systems over te nemen. De twee bedrijven zijn actief in de sector van camera’s en sensoren. Het aandeel van Teledyne verloor 2,24 procent en dat van Flir Systems steeg met 22,5 procent.

MGM Resorts verloor na een halfuur handelen 4,16 procent nadat het Britse gokbedrijf Entain een overnamebod van de Amerikaanse casino-uitbater heeft afgewezen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20