Wall Street sluit beursdag lichtjes in het groen af

De Amerikaanse beurzen hebben de dag lichtjes hoger afgesloten.

De Dow Jones sloot de beursdag af met 0,2 procent winst en de Nasdaq ging 0,3 procent hoger. De S&P500 bleef dicht bij huis.

Veel coronabesmettingen

Het coronavirus blijft de Verenigde Staten in zijn greep houden. Dagelijks komen er gemiddeld 200.000 besmettingen bij. Die toename verhoogt de druk op de ziekenhuizen.

Er waren ook cijfers over het aantal vacatures in de Verenigde Staten. In totaal waren er op het einde van november 6,5 miljoen vacatures. Het aantal ontslagen is wel toegenomen van 1,7 miljoen in oktober tot 2 miljoen in november.

Recordkoers voor Goldman Sachs

Moderna gaat ervan uit dat zijn coronavaccin minstens één jaar lang bescherming biedt tegen het coronavirus. Dat heeft een topman van het bedrijf zelf gezegd aan de investeerders. Het aandeel sloot de beursdag af met 6,2 procent winst.

Het aandeel van de investeringsbank Goldman Sachs steeg met 2,8 procent tot 302 dollar. Dat is een nieuw record voor de bank. Die stijging kwam er onder meer nadat verschillende analisten hun koersdoel voor de bank hebben verhoogd. Een analist bij de investeringsbank JMP Securities verhoogde die bijvoorbeeld van 285 naar 320 dollar.

Het aandeel van Tesla herstelde nadat het maandag de dag lager had afgesloten. Dinsdag steeg het opnieuw met 4,7 procent. Sinds de start van het nieuwe jaar is het aandeel er al 22 procent op vooruitgegaan. Op jaarbasis bedraagt de stijging zelfs 800 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20