Wall Street positief van start

De Amerikaanse beurzen blijven vrij dicht bij huis op vrijdag, maar geen enkele grote index start in het rood.

De Dow Jones ging met 101 punten omhoog, goed voor een stijging van 0,4 procent. De S&P 500 steeg met 0,5 procent, de Nasdaq deed er 0,7 procent bij.

Halfgeleiders vol op winst

Er is opnieuw een grote techdeal in de maak, deze keer specifiek in de chipsector. Grote jongen AMD zou Xilinx overnemen, weet persagentschap Bloomberg. Dat is een deal die al snel 30 miljard dollar waard zou zijn. Volgende week komt er wellicht een mededeling, maar het aandeel van Xilinx is alvast 7 procent meer waard. AMD zakt 2,7 procent.

Nog in de tech doet Teradyne, een maker van halfgeleiders, het ook prima. Ook dat heeft wellicht te maken met de deal tussen Xilinx en AMD, die in dezelfde sector zitten. Het aandeel gaat 4,5 procent hoger. Hetzelfde geldt voor NXP Semiconductors, wiens aandeel ook 4,5 procen hoger noteert.

Tech

Elders is bedrijfssoftwaremaker Salesforce prima werk aan het verrichten. Het aandeel van Salesforce gaat 1,5 procent hoger.

De rest van de techsector trekt ook meteen de rest van de beurs omhoog. Apple en Microsoft doen er elk een procentje bij. Die laatste liet alvast optekenen dat thuiswerk op de lange termijn een optie zal zijn.

Er zijn ook goede resultaten voor Walt Disney Corp, dat aankondigde dat zijn volgende animatiefilm niet in de bioscoop gedraaid zal worden. Soul, zo heet de prent, gaat rechtstreeks naar de eigen streamingsdienst Disney+.

Naast AMD is er aan de rode kant van de tabellen ruimte gemaakt voor kledingreus Ralph Lauren. Twee weken geleden moest Ralph Lauren nog 3.700 banen schrappen. Het aandeel daalt met 3 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20