Wall Street opent op groen maar Netflix duikt in het rood

De Amerikaanse beurzen openen voorzichtig positief op vrijdag, maar streaminggigant Netflix moest de verwachtingen temperen.

Een behoorlijk rustige dag op de beurzen, maar Netflix is de grote uitzondering. Het streamingbedrijf maakte op donderdag de verwachtingen voor het derde kwartaal bekend en die vallen tegen. Na een enorme piek in het tweede kwartaal, teweeggebracht door coronalockdowns, moet Netflix nu toegeven voorbij de piek te zitten. Het aandeel duikt 7 procent na de bel.

Microsoft doet het dan weer wat minder, het aandeel zakt met een halve procent. De techgigant heeft een ontslagronde doorgevoerd, maar wilde niet kwijt om hoeveel mensen of jobs het gaat. Volgens Business Insider zijn er zeker 1.000 jobs gesneuveld.

Ook Twitter ziet het aandeel met een half procent dalen. De socialemediamogul heeft te kampen met de grootste hack in de geschiedenis van het bedrijf.

Vermogensbeheerder Blackrock doet er dan weer 4 procent bij. Voorbeurs maakte het bedrijf een kwartaalwinst van 7,85 dollar per aandeel bekend, dat is beter dan de geschatte 6,99 dollar per aandeel die analisten hadden voorspeld. Ook de omzet was beter dan voorspeld, en de winst ging met 21 procent omhoog ten opzichte van vorig jaar.

Het is vandaag ook uitkijken naar Royal Caribbean Cruises, Norwegian Cruise Line en Carnival. De cruisemaatschappijen mocht normaal gesproken op 24 juli opnieuw uitvaren, maar daar stak de Amerikaanse federale overheid een stokje voor. Vooral Norwegian ving gisteren klappen, het aandeel daalde met 15 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20