Wall Street geeft zijn winsten in laatste handelsuur op

De Amerikaanse aandelenbeurzen geven hun winsten in het laatste handelsuur op. De ganse dag stegen de koersen nadat voor de opening al bekendraakte dat Rusland een vaccin tegen Covid-19 had goedgekeurd. Ook zakenbank Goldman Sachs liet tijdens het weekeinde weten erop te vertrouwen dat een vaccin nog voor het jaareinde zal worden goedgekeurd. Maar naarmate het einde van de beurssessie naderde werd de Russische ‘doorbraak’ op steeds meer scepticisme ontvangen.

De Dow Jones Industrial Average moet 104 punten prijsgeven, een verlies van 0,4 procent. De S&P 500 flirtte zelfs de ganse dag met een recordnotering maar sloot uiteindelijk met een verlies van 0,8 procent. Uitzondering op de regel was de techbeurs Nasdaq. Die stond de ganse dag in het rood en moet ruim 1,7 procent inleveren.

Invetseerders blijven ook twijfelen over de timing van een nieuw stimulusprogramma. President Trump vaardigde tijdens het weekeinde vier presidentiële decreten uit, maar of die legaal kunnen worden hardgemaakt zal nog moeten blijken.

Vooral Big Tech moet terrein prijsgeven. Facebook, Amazon en Microsoft gaan alle een vol procent of meer lager. Apple en Netflix moeten meer dan 2 procent prijsgeven. Ook Google-holding Alphabet noteert 0,6 procent onder zijn openingskoers.

Het nieuws uit Rusland joeg aandelen die profiteren van de economie hoger. Kledingketen Gap (+ 3 procent), Norwegian Cruise Line (+ 4 procent) en ook casino-uitbater Wynn Resorts noteerden hoger.

Goud en zilver kregen het hard te verduren, nu een vaccin een realiteit blijkt. Goud gaat 5,5 procent lager en dondert terug onder de psychologische grens van 2.000 dollar. Voor een troy ounce goud moet dinsdagavond 1.926 dollar worden betaald. Zilver gaat zelfs 14 procent lager.

Olie gaat 0,82 procent lager. Een vat Brent-olie kost nog 44,64 dollar. De euro noteert nagenoeg onveranderd op 1,173 Amerikaanse dollar. De bitcoin levert 5,2 procent in en kost dinsdagavond 11.243 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20