Wall Street: Big Tech jaagt aandelenbeurzen nog maar eens hoger

De Dow Jones Industrial Average sluit vrijdag 114 punten hoger, een winst van 0,44 procent. Ook de S&P 500 en de Nasdaq gaan respectievelijk 0,77 procent en 1,49 procent  hoger.

Briljante kwartaalresultaten die donderdag nabeurs door de 4 Big techbedrijven werden bekendgemaakt duwen de Amerikaanse aandelenindexen vrijdag na een zwakke start uiteindelijk toch hogerop. Eerder op de dag keek de Dow nog aan tegen een verlies van bijna 300 punten.

Investeerders maken zich wel zorgen over het uitblijven van een nieuw stimuluspakket. Democraten en Republikeinen lijken nog ver van een akkoord verwijderd. Ook de kwartaalresultaten van oliebedrijf Chevron beloofden weinig goeds. De oliegigant moest vorig kwartaal een verlies van 8,3 miljard dollar incasseren als gevolg van een ‘significante daling van de vraag’. Tenslotte was er een daling van het consumentenvertrouwen van 78,1 punten in juni tot 72,5 een maand later.

Desondanks rijgen de Big Techbedrijven de records aan elkaar. Beter dan verwachte kwartaalresultaten jagen de aandelen Apple (+ 10 procent), Facebook (+7 procent) en Amazon (+ 5 procent) hoger. Enkel Googleholding Alphabet, die voor het eerst in zijn geschiedenis zijn inkomsten zag dalen, gaat 4 procent lager.

Vraag is hoe lang en hoeveel geld er nog richting deze bedrijven kan gaan. Amazon en Apple noteren respectievelijk 65 en 31 procent hoger sinds begin januari. Facebook en Alphabet beide meer dan 14 procent.

Olie gaat 0,28 procent hoger. Een vat Brent-olie kost vrijdagvond 43,67 dollar. Goud gaat 0,95 procent hoger. Voor een troy ounce goud moet 1.973 dollar worden betaald. De euro moet iets meer dan een half procent inleveren tegenover de dollar. De eenheidsmunt kost nu 1,178 dollar. Ook de bitcoin voegt nog eens 2 procent bij en kost vrijdagavond 11.353 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20