Waarom je je best met je eigen zaken bemoeit

Mensen die hun neus voortdurend in andermans zaken steken zijn vaak fundamenteel ongelukkig. Ze beoordelen de persoonlijke keuzes van anderen in de hoop zich zo beter te voelen over hun eigen leven. Dat is echter onvolwassen en egoïstisch, schrijft Ashley Fern op Elite Daily. Er is niets mis met wat vriendschappelijk advies, maar te veel is te veel. Laat mensen doen en bemoei je met je eigen zaken.

Vooral op het vlak van relaties voelen veel mensen de nood om ongevraagd advies te geven, maar waarom? Als je een bepaalde relatie maar niets vindt, wees dan gewoon blij dat het niet de jouwe is. Een relatie die je niet begrijpt is immers niet noodzakelijk een slechte relatie is. Als het werkt voor anderen, hou je er dan buiten en hou je mond, schrijft Fern.

Het probleem is volgens haar dat moeiallen eenzame, saaie levens leiden, en de leegte in hun leven dan maar trachten op te vullen door hun meningen en oordelen aan anderen op te dringen. Ook houden ze van drama en van vuurtjes stoken, met alle gevolgen van dien.

Deze kinderachtige mensen moeten dringend op hun plaats worden gezet voordat ze nog meer problemen creëren met hun bemoeienissen, aldus Fern. De beste manier om dat te doen is volgens haar door ze simpelweg niet de aandacht te schenken die ze zoeken.

Als je tevreden bent over jezelf, heb je geen nood aan de meningen en het ongevraagd advies van anderen. Zelfs al komen die van een gerespecteerde vriend, dan nog ben je beter af door gewoon je eigen ding te blijven doen. Advies geven doet men immers zelden om je te helpen, maar eerder om het eigen ego te strelen.

Steek je neus dus niet in andermans zaken en negeer het wanneer iemand dat bij jou doet, besluit Fern.

(Foto: Tumblr)

Meer