Bed Bath & Beyond neemt een verwachte duik. Waarom incasseren jonge investeerders vrijwillig dit verlies?

Zoals verwacht zakt het aandeel van Bed Bath & Beyond na de kunstmatige hausse van vorige week. Maar we kunnen verdere grillen verwachten.

Waarom is dit belangrijk?

Vorige week steeg het $BBBY aandeel fors nadat Redditgebruikers het op georganiseerde wijze inkochten. Het bewees nogmaals dat een relatief kleine groep van onbeduidende beleggers de markt kan manipuleren. Maar waarom incasseren jonge investeerders vrijwillig rode cijfers?

In het nieuws: De prijs van het meme-aandeel Bed Bath & Beyond ($BBBY) lijkt te zakken. De waarde ervan is echter al sinds 5 januari quasi nihil, nadat het bedrijf bekendmaakte dat het cash nodig had en een faillissement overwoog.

  • Gebruikers van de microbloggingsite Reddit, ook wel bekend als redditors, of toch een groot deel ervan, zullen op termijn hun verlies moeten slikken en dat wisten ze op voorhand.
  • Een korte reconstructie: Nadat Bed Bath & Beyond bekendmaakte dat het een fail
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer