Waar kan je een privé jet / vliegtuig boeken?

 

Wanneer, om welke reden dan ook, op zoek bent naar een plaats war je een privéjet, of ander vliegtuig, kunt boeken, is de kans groot dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Vandaag de dag heb je gelukkig de beschikking over het internet, en dus automatisch ook een verbinding met de rest van de wereld. Het enige wat je hiervoor nodig is een werkende internetverbinding en een computer of tablet om de gewenste zoektocht op touw te zetten.

Voorzorgsmaatregelen voordat je gaat boeken

Uiteraard is het altijd verstandig om, voordfat je een charter inhuurt, de nodige voorzorgsmaatregelen treft en bijvoorbeeld zoveel mogelijk informatie inwint over het bedrijf waar je eventueel mee in zee wilt gaan. Er zijn namelijk gevallen bekend van mensen die een privéjet wilden huren, maar die uiteindelijk bedrogen uitkwamen. Niet alleen hadden ze geen vliegtuig tot hun beschikking, maar ook waren ze het vooraf betaalde geldbedrag kwijt zonder aanspraak te kunnen maken op de terugbetaling van het inmiddels aanbetaalde geldbedrag. Een mogelijk teken dat er iets niet in orde is met een bedrijf dat vliegtuigen verhuurt, is dat het is gestopt met het aanvaarden van kredietkaart en aandringt op contante betaling vooraf. 

Vliegtuigverhuurbedrijven verdwijnen soms opeens uit de markt, zonder dat er geen enkele aanwijzing was voor de aanwezigheid van problemen. De klantenservice van het betreffende bedrijf kan dan van de ene op de andere dag bijvoorbeeld niet meer telefonisch bereikbaar zijn, en ook op mails zul je dan geen antwoord meer ontvangen.

Waar kan je een privéjet of vliegtuig boeken?

Gelukkig zijn er ook een aantal plaatsen waar je met een gerust hart, en tegen aantrekkelijke prijzen, een privéjet of –vliegtuig kunt boeken. In bepaalde gevallen zal de prijs die je per persoon moet betalen nog lager zijn als wanneer je een vliegtuigstoel zou reserveren bij een low cost luchtvaartmaatschappij. Je kunt onder andere terecht bij het internationale bedrijf Private Fly.

Het bedrijf Private Fly heeft de beschikking over 7.000 jets die over heel de wereld worden verhuurd. De toestellen waar je gebruik van kunt maken, zijn vaak in het bezit van personen die worden gerekend tot de jetset. Je betaalt bovendien geen prijs per persoon, maar een totaal bedrag voor het afhuren van heel het vliegtuig, inclusief allerlei bijkomende kosten zoals luchthavenbelasting en een VIP-catering. Een glas champagne tijdens de vlucht zal dan ook gewoon bij de prijs in zijn begrepen. Dit geldt ook voor de overige voorzieningen waar je in het vliegtuig gebruik van kunt maken, bijvoorbeeld de internet- en telefoonverbindingen.

Vliegen met enorme kortingen

Het bedrijf biedt bepaalde vluchten aan tegen kortingen die op kunnen lopen tot wel 75 procent. Op het moment dat je een dergelijk vliegtuig afhuurt met het maximale aantal passagiers, dan zul je voor een appel en een ei je even een ware ster kunnen voelen. De huur van een privéjet is dan zelfs zo laag dat deze probleemloos kan concurreren met zogenaamde prijsvechters in de luchtvaart. Bij Private Fly is er doorgaans geen gebrek aan toestellen en zelfs ongeveer 40 procent van alle vluchten zal zonder passagiers plaatsvinden (in Europa zijn dat jaarlijks circa 260.000 lege vluchten). Met het toestel worden dan passagiers opgehaald, of is de vlucht bedoeld om het toestel naar de thuisluchthaven terug te brengen.

Soms vreemde boekingsvoorwaarden

Hoewel het boeken van een privéjet erg aantrekkelijk kan zijn, moet je in bepaalde gevallen ook ter degen rekening houden met een gemeen addertje onder het gras. De vlucht die je hebt gereserveerd, kan zonder enige aankondiging vooraf worden geannuleerd, bijvoorbeeld als de eigenaar van het toestel zelf naartoe wil vliegen, of als het Private Fly het privévliegtuig de mogelijkheid krijgt om de jet tegen normaal tarief in te zetten. De reservering zal in dat soort gevallen omgedaan worden gemaakt zonder dat het bedrijf je een alternatief aan hoeft te bieden.

Bijzondere ervaring

Op het moment dat je de kans krijgt om met een privéjet te vliegen, dan moet je daar doorgaan veel geld voor betalen, maar wanneer je met meerdere personen een dergelijke vlucht boekt, dan zal prijs te vergelijken zijn met die van een business class tickets. Tijdens de vlucht krijgen passagiers regelmatig de kans om in de cockpit naast de piloot te gaan zitten tijdens het opstijgen of het landen. Verder zullen er stewardessen aanwezig zijn die ervoor zorgen dat het je aan niets zal ontbreken tijdens de vlucht en hoeft er over de beschikbare beenruimte ook niet geklaagd te worden omdat de meeste toestellen voldoende ruimte bieden om te gaan liggen of zelfs een dansje te maken als je daar zin in hebt.

Verhuurbedrijven van privéjet en -vliegtuigen

Op het internet is het niet echt moeilijk om nog een aantal andere bedrijven te vinden die zich, net zoals Private Fly, hebben gericht op de verhuur van privéjets en –vliegtuigen. In de meeste gevallen zullen deze bedrijven je een volledig vliegtuig verhuren, en slechts in sporadische gevallen is het mogelijk om alleen een vliegtuigstoel te reserveren. Je kunt voordat je een reservering gaat doen eens een kijkje nemen op de website van het verhuurbedrijf Private Jet, maar ook op die van:

  • JetSuite,
  • JetSmarter,
  • Bluestarjets,

Vooraf informatie inwinnen en vergelijken

Door van te voren voldoende informatie in te winnen, kun je jezelf behouden voor teleurstellingen, frustraties en misverstanden achteraf. Elk bedrijf dat privéjet en/of –vliegtuigen te huur aanbiedt, zal immers eigen prijzen en algemene voorwaarden hanteren. Voordat je een reservering doet, is het dan ook goed om te weten wat je kunt verwachten. Wanneer je echter een bijzondere ervaring wilt beleven, dan is deze extra tijd en moeite vast en zeker de moeite meer dan waard. De kans bestaat namelijk dat je, eventueel in gezelschap van wat familieleden en/of vrienden, in het toestel van een beroemdheid een vlucht mag maken, en daarover kan lang niet iedereen in je omgeving over opscheppen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20