Waalse regering investeert miljoen euro in NewB

Enkele uren voor de crowdfunding van de nieuwe coöperatieve bank NewB afloopt, besluit de Waalse regering 1 miljoen euro te investeren.

De Waalse regering heeft een miljoen euro veil voor NewB, de nieuwe coöperatieve bank die momenteel een crowdfunding organiseert om voldoende startkapitaal te verzamelen. De Waalse regering zette woensdag het licht op groen voor de investering.

Geen validatie

De Waalse maatschappij voor Sociale Economie Sowecsom werd door de Waalse regering aangesteld om een belang in het kapitaal van NewB te nemen.

De regering benadrukt wel dat het financieel engagement de maatschappelijke, ethische en duurzame dynamiek van NewB belichaamt, maar dat het geenszins een validatie van het businessmodel is door de Waalse regering.

400.000 euro

Concreet gaat het om een eerste storting van 400.000 euro. Een bijkomende som van 600.000 euro kan overgemaakt worden in het geval NewB woensdag de benodigde 30 miljoen euro niet zou weten op te halen.

Woensdagmiddag stond de teller op 24,166 miljoen euro, gestort door 39.758 investeerders. NewB heeft 30 miljoen euro nodig om een banklicentie te krijgen van de FSMA. Ook de Brusselse regering investeerde al een miljoen in NewB.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20