Vzw achter satirische website ’t Scheldt stopgezet

De Antwerpse vzw achter de satirische website ’t Scheldt is op 25 maart stopgezet. Dat blijkt uit meldingen in het Staatsblad en de Kruispuntbank van Ondernemingen.

Het eindverslag bevestigde dat de vzw geen schulden heeft, waardoor niets een stopzetting in de weg stond. De enige activa zijn de banktegoeden, die overgedragen worden aan de vzw Heurisco, die hetzelfde adres heeft als een opleidingsinstituut van Gert Van Mol. De Antwerpse media-ondernemer wordt gezien als de motor achter ’t Scheldt, hoewel hij dat zelf minimaliseert.

De vzw was het geesteskind van de Vlaams-nationalist Bert Murrath, die in 2018 overleed. Kort daarna nam zijn zoon Wouter de rol van voorzitter-vereffenaar op zich en zette hij de ontbinding van de vzw in, die nu dus geleid heeft tot de sluiting van de vzw.

Huiszoekingen

’t Scheldt is een satirische website die aanleunt bij extreemrechts en vaak met anonieme auteurs werkt. Het roddelmedium was recentelijk het voorwerp van een razzia door het Antwerpse gerecht. Daarbij werd een medewerker, vermoedelijk Van Mol zelf, even opgepakt. De zaak draait mogelijk rond de berichtgeving over Open Vld-woordvoerster Zelfa Madhloum, die in een afzonderlijke procedure de satirische website voor de rechter daagde wegens het verspreiden van foute informatie.

(lb)

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Umicore

09/12/2021 07:30

(ABM FN) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel van Umicore verlaagd van 52,00 naar 44,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Batterijmaterialen met een hoog nikkelgehalte dragen de voorkeur weg van de autofabrikant. Dit heeft tot gevolg dat er minder vraag zal zijn naar de oplossingen van Umicore, volgens analist Tim Jones. 

Dit komt bovenop het tekort aan halfgeleiders, wat de verkopen de komende jaren onder druk zal zetten. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20