VS verbiedt gebruik van Chinese beveiligingscamera’s en telecomtechnologie uit angst voor spionage

De Amerikaanse telecom- en mediatoezichthouder FCC heeft het gebruik van camera’s en telecomtechnologie van een vijftal Chinese fabrikanten verboden. 

Waarom is dit belangrijk?

Steeds meer westerse landen kijken met wantrouwen naar Chinese software en technologie, uit angst voor mogelijke spionage. Dankzij geheime achterdeurtjes in de software zou Beijing namelijk op grote schaal informatie kunnen verzamelen over het Westen, menen critici.

In het nieuws: Het verbod van de FCC heeft onder andere betrekking op de makers van beveiligingscamera’s Hangzhou Hikvision Digital Technology, Hytera Communications en Zhejiang Dahua Technologie. Ook de producenten van telecomapparatuur Huawei en ZTE worden getroffen.

  • FCC-commissaris Brendan Carr zegt aan de Wall Street Journal dat de apparatuur van de bedrijven een “onaanvaardbaar nationaal veiligheidsrisico” vormt.
  • "De FCC zet zich in om onze nationale veiligheid te bescherme
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.