Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

VS en VK oneens over gebruik Huawei-technologie

Logo Business AM
Tech

13/01/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Isopix

Amerikaanse diplomaten bezoeken maandag het Verenigd Koninkrijk om de Britten ervan te overtuigen geen technologie van de Chinese netwerkspecialist Huawei te gebruiken voor de uitrol van hun 5G-netwerk.

Dat schrijft het persagentschap Reuters op basis van bronnen.

Het VK zit tussen twee vuren. De Amerikanen beweren, zoals ze al een tijd doen, dat de technologie kan gebruikt worden voor overheidsspionage. Huawei ligt al meer dan een jaar onder vuur voor zijn banden met de Chinese overheid. Aan de andere kant staan specialisten die zeggen dat het miljoenen zou kosten om het bedrijf ruwweg te bannen. Een beslissing volgt later deze maand.

Minder informatie

Huawei, de grootste maker van netwerktechnologie in de wereld, heeft al herhaaldelijk gezegd dat er niet kan gespioneerd worden via zijn technologie. Een woordvoerder zei eerder ook al dat de afspraak met het VK was om de apparatuur niet te gebruiken in strategische onderdelen.

De Britse minister van Defensie Ben Wallace zei zondag aan de krant The Sunday Times dat de Amerikaanse president Donald Trump ermee gedreigd heeft minder strategische informatie te delen met het VK als het land doorgaat met Huawei. ‘We nemen dat mee in onze beslissing’, klinkt het.

Een Amerikaanse senator heeft een wetsontwerp ingediend om automatisch alle informatiebanden met andere landen af te snijden als ze zaken doen met Huawei.

Source: Reuters


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton