Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

VS belooft 15 miljoen dollar voor arrestatie president Maduro van Venezuela

Logo Business AM
Politiek

26/03/2020 | Sten Maelfeyt | 2 min leestijd

Nicolás Maduro. - Isopix

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde donderdag beloningen aan voor informatie die leidt tot de arrestatie of veroordeling van verschillende Venezolaanse staatsburgers, waaronder president Nicolas Maduro.

Deze aankondiging kwam er nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie met aanklachten kwam tegen Maduro en anderen over drugsgerelateerd terrorisme. Procureur-generaal William Barr kondigde de beschuldigingen aan tegen Maduro, die al wordt geconfronteerd met Amerikaanse sancties. Eerder deed de VS al een poging om president Maduro van de macht te verdrijven.

Barr beschuldigt Maduro en zijn medewerkers van samenzwering met FARC. Dat is een linkse Colombiaanse guerrillagroep. Volgens Barr waren ze van plan om ‘de Verenigde Staten te overspoelen met cocaïne’.

Escalatie

De aanklacht komt na jarenlang onderzoek door federale autoriteiten in Washington, New York en Florida. De stap markeert een escalatie van de campagne van de Amerikaanse regering om Maduro onder druk te zetten om af te treden. Dit na zijn controversiële herverkiezing in 2018 en de economische crisis die een massale uittocht uit Venezuela heeft veroorzaakt.

De Verenigde Staten en tientallen andere landen hebben oppositieleider Juan Guaido erkend als de legitieme president van het land. Maar Maduro is aan de macht gebleven, gesteund door het leger van het land en door Rusland, China en Cuba.

Source: Reuters


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton