VS denken na over het leveren van Abrams-tanks aan Oekraïne, terwijl Polen officieel een exportverzoek indient voor de Duitse Leopards

Verschillende landen spraken de wens al uit om Oekraïne te voorzien van tanks. Voorlopig besliste slechts één land om dat ook effectief al te doen; het Verenigd Koninkrijk. Maar ook vanuit de rest van Europa, en nu zelfs de Verenigde Staten, gaan steeds meer stemmen op om tanks te leveren.

Waarom is dit belangrijk?

Oekraïne heeft meer en modernere tanks nodig om de Russische invasie te kunnen tegenhouden. Vooral in het Westen zijn die moderne tanks te vinden, alsook de wil om die daadwerkelijk te leveren. Andere landen, waaronder Duitsland, blokkeren het dossier echter.

Over de plas: De Verenigde Staten zouden een levering van M1 Abrams-tanks overwegen, zo schrijft The Wall Street Journal.

  • Het nieuws werd naar buiten gebracht door Amerikaanse regeringsfunctionarissen. Volgens hen zouden de VS bereid zijn een aanzienlijk aantal M1 Abrams-tanks te leveren aan Oekraïne. Deze horen internationaal bij de beste tanks die er bestaan. De voorwaarde is wel dat Duitsland zelf een klein aantal Leopard 2-tanks levert, en ook de bondgenoten in Europa voorziet van e
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20