Na Ramstein: geen tanks voor Oekraïne, maar wel F-16’s?

De bijeenkomst op de Amerikaanse luchtmachtbasis van Ramstein heeft niet geleid tot een doorbraak in het tankleveringsdossier voor Oekraïne. Nederland stelt wel zijn F-16’s ter beschikking en België wil zijn industrie mee in bad sleuren.

Waarom is dit belangrijk?

Oekraïne vreest een nieuw Russisch offensief, en smeekt om extra westers materiaal. Vooral tanks, waaronder de Duitse Leopard 2 en de Amerikaanse M1 Abrams, kunnen een aanzienlijk verschil maken op het slagveld. Daarnaast is bijkomend luchtafweer cruciaal, om de Russische kruisraketten, zelfmoorddrones en gevechtsvliegtuigen te kunnen neutraliseren.

Thanks, but no tanks

Opgemerkt: Geen tanks, na de bijeenkomst van de NAVO en bondgenoten op de Amerikaanse luchtmachtbasis van Ramstein in Duitsland. De Duitsers geven (nog) geen duimbreed toe. 

  • “Ik kan jullie honderden keren bedanken, maar honderden bedankingen staan niet gelijk aan honderd tanks”: een faire, maar kritische Volodymyr Zelensky, die inbelde op de bijeenkomst in Ramstein. Op de Amerikaanse luchtmachtbasis in Duitsland kwam de Ukraine Defense Contact Group. Dit is d
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer