Vrees voor vertragend economisch herstel jaagt Wall Street lager

De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan donderdag lager na een teleurstellend jobsrapport. Ook de de vrees voor een traag herstel van de wereldeconomie en toenemende spanningen tussen China en de VS spelen beleggers parten.

De Dow Jones Industrial Average gaat 135 punten lager, een verlies van een half procent. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq gaan respectievelijk 0,34 en 0,73 procent lager.

De nieuwe werkloosheidsaanvragen stelden licht teleur. Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering bedroeg afgelopen week 1,3 miljoen, iets meer dan verwacht. De retailverkopen scoorden wel beter dan verwacht. Maar omdat deze nog geen rekening hielden met de recente toename van bevestigde gevallen van coronavirus, slaagden ze er niet Wall Street op gang te trekken.

Netflix, dat nabeurs zijn kwartaalresultaten bekendmaakt, gaat 1,5 procent hoger. Microsoft en Apple gaan elk 1 procent lager. Techaandelen deden het de voorbije weken opmerkelijk goed. Investeerders gaan ervan uit dat hun zakenmodellen beter bestand zijn tegen de recessie. Toch leden de zogenaamde FANGS deze week verliezen, in anticipatie van de publicatie van hun kwartaalresultaten de volgende weken.

Ook de uitverkoop op Chinese aandelenbeurzen eerder op de dag, speelden investeerders parten.

Olie gaat 1,17 procent hoger. Een vat WTI kost donderdagavond 40,72 dollar. Goud beweegt zich opnieuw onder de psychologische grens van 1.800 dollar per troy ounce en klokt af op 1.795 dollar, een verlies van een vol procent. Ook de euro moet meer dan een kwart procent inleveren tegenover de Amerikaanse dollar. Amerikanen moeten voor de eenheidsmunt nu 1,138 dollar betalen. De bitcoin tenslotte gaat 0,82 procent lager en kost nog 9.118 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20