Vooruit opent voorzittersverkiezingen, krijgt Rousseau concurrentie?

Vooruit heeft officieel de voorzittersverkiezingen geopend. De vraag is vooral of oud-voorzitter Conner Rousseau nog enige concurrentie krijgt.

In het nieuws: Rousseau is al kandidaat, volgen er meer?

  • De voorzittersverkiezingen bij Vooruit zijn opengezet. Conner Rousseau wachtte die niet af om aan te kondigen dat hij staat te springen om het roer van Melissa Depraetere (Vooruit) weer over te nemen, na zijn vertrek. Intussen maakte hij zijn kandidatuur ook officieel.
  • Dat moet bij Vooruit in duo, er moet ook een geschikte ondervoorzitter worden gekozen. Rousseau vormt een duo met Funda Oru uit Limburg, de huidige ondervoorzitter van de partij. Zij werd vanop de lijsttrekkersplaats verkozen voor de Kamer.
  • Het is uitkijken of er nog meer mensen een gooi willen doen naar het voorzitterschap. Rousseau zelf rekent er alvast op dat hij zijn job terugkrijgt. Hij krijgt immers brede steun. Tegenover De Standaard verklaarde hij: “Ze (Depraetere, red.) heeft deze week heel snel aan mij gevraagd om het stokje weer over te nemen, nu het resultaat goed is.”
  • Verder werd er ook meer bekend over de procedure. Elk kandidatenpaar moet ondersteund worden door ten minste tien afdelingen uit drie verschillende provincies. De uitslag van de verkiezing wordt uiterlijk op 31 augustus bekendgemaakt.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.